Biscotti su spelta, kmynais ir spanguolėmis

Šių biskočių atsiradimą įkvėpė pavasarinė kelionė į Rygą ir tenykštėje kavinukėje-knygyne ragauti sausainiai su kmynais ir spanguolėmis. Anksčiau tokio derinio sausainių neteko ragauti, nors kmynus ir spanguoles labai mėgstu ir dažnai naudoju gamindama įvairius patiekalus. Speltų miltus naudojau dėl papildomo traškumo, įdomesnio skonio. Produktų proporcijas derinau ne vieną ir ne du kartus, kol radosi šita, mano skoniui priimtiniausia, versija. Man šie biskočiai yra labai kalėdiško skonio ir nuo šiol taps tradiciniais šventiniais skanumynais. Ačiū Jolitai, kuri atkakliai skatino atkartoti latviškų sausainių skonį, kol man tai pavyko biskočių pavidalu :)

Spelta biskočiams su kmynais ir spanguolėmis reikės:

  • 150 g speltų miltų
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 60 – 80 g cukraus
  • 3 M dydžio kiaušinių
  • 60 g minkšto sviesto
  • 60 g džiovintų spanguolių
  • 1 kupino šaukšto kmynų sėklų

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių karščio. Didelę plokščią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

Viename dubenyje išmaišome birius produktus ir kmynus. Kitame – išplakame kiaušinius su cukrumi. Tada suberiame miltų mišinį į kiaušinių plakinį, sudedame sviestą, viską gerai išmaišome. Suberiame spanguoles, išmaišome. Tešlą padaliname pusiau, suformuojame du pailgus kepaliukus ir sudedame į kepimo skardą.

Kepame maždaug 20 minučių. Išimame iš orkaitės, šiek tiek ataušiname ir supjaustome rantytu duonos peiliu nedidelėmis centimetro storio riekutėmis. Orkaitės kaitrą sumažiname iki 140 laipsnių. Suguldome riekutes skardoje ant šono ir kepame maždaug 10 minučių. Tuomet apverčiame riekutes ant kito šono ir vėl kepame apie 10 minučių. Iškepusius biskočius visiškai ataušiname. Galima valgyti iškart arba sudėti į metalinę dėžutę ir skanauti geriant kavą arba, kaip daro italai, raudonąjį vyną… ;) Skanaus :)


Print Friendly, PDF & Email