Keksiukai „Obuolių rožytės”

Rudeniniai keksiukai Obuolių rožytės. Iškepiau juos ne vien dėl to, kad ruduo – obuolinių kepinių metas. Suėjo 6 metai šiam tinklaraščiui! Nedaugžodžiaujant pasakysiu, kad džiaugiuosi, jog, nepaisant ilgokų pauzių tarp straipsnių ir ne visada laiku atsakomų komentarų, iki šiol skaitančių, sekančių, kritikuojančių šio tinklaraščio veiklą vis dar yra :) Ačiū :) O dabar pristatau naujus rudeniškus keksiukus su obuolių rožytėmis. Šaltinyje kiekis nurodytas nebuvo, tačiau man išėjo lygiai 12 vidutinio dydžio keksiukų.

Keksiukams „Obuolių rožytės” reikės:

  • 150 g miltų
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 120 g rudojo cukraus*
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 2 kiaušinių (M dydžio)
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
  • žiupsnelio smulkios druskos **
  • 1-2 obuolių
  • miltelinio cukraus užbarstymui (nebūtina)

* – naudojau paprastą baltąjį cukrų;

** – druskos įbėriau savo nuožiūra, galima ir nedėti.

Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Pasiruošiame 12 kekiukų formelių.

Dideliame dubenyje iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi (plakame maždaug 5 minutes, kol masė pabals ir sutirštės). Sudedame minkštą sviestą ir vėl išplakame.

Kitame dubenyje išsijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir cinamoną, įberiame žiupsnelį druskos ir viską išmaišome. Suberiame į kiaušinių plakinį ir išmaišome. Įtarkuojame citrinos žievelę ir dar kartą išmaišome. Tik nereikėtų permaišyti. Gautą tešlą paskirstome į keksiukų formeles.

Obuolius perpjauname, išimame sėklalizdžius, žievelę paliekame. Pjaustykle išpjauname plonas obuolių puselių juosteles. Aš dariau taip: paprastu peiliu pjausčiau kuo plonesnėmis riekelėmis. Obuolių juosteles galima apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Paruoštas obuolių juosteles paskirstome kiekvienai formelei: pradedant keksiuko kraštu, susukame tarsi rožės žiedlapius, truputį įspaudžiame giliau. Viršų šiek tiek pabarstome cukrumi.

Kepame įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Iškepusius keksiukus galima apibarstyti milteliniu cukrumi. Trapūs, neriebūs, kelias dienas purūs išliekantys keksiukai. Skanaus :)

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2017, Nr. 9 

Print Friendly, PDF & Email