Persikų ir juodųjų serbentų pyragas

Senas /naujas pyragas vasarai. Kodėl jis senas? Ogi todėl, kad jo pirmtakas pradėtas kepti 2013 m. – Nektarinų ir mėlynių pyragas – ir iki šiol nepabodęs. Vadinasi, tikrai geras :) Atnaujintas jis tuo, kad vietoje nektarinų su mėlynėmis naudojau persikus su juodaisiais serbentais. Kuris variantas geresnis? Neverta rinktis, nes abu yra labai geri. Siūlau išmėginti ;)

Persikų ir juodųjų serbentų pyragui (25 x 23 cm) reikės:

  • 145 g minkšto sviesto
  • 100 g cukraus *
  • 2 kiaušinių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 150 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. jogurto (arba grietinės)
  • 2-3 persikų
  • saujos juodųjų serbentų

* – dažniausiai beriu 80 g ir pakanka, bet reikėtų taikyt pagal savo skonį.

Orkaitę įkaitiname iki 170 ºC. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame kepimo popieriumi.

Dubenyje mikseriu išplakame sviestą su cukrumi. Plakame, kol masė pabals ir taps puri. Tuomet įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Supilame vanilės ekstraktą ir išmaišome.

Įdedame jogurto (arba grietinės), suberiame išsijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome. Tik nepermaišome. Gautą tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo skardą, vienodai paskleidžiame. Ant viršaus išdėliojame persikų skilteles ir juoduosius serbentus. Dažniausiai pyragą dar apšlakstau šaukštu citrinos sulčių ir užbarstau rudojo cukraus. Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame apie 40 minučių. Tikriname į kepinio viduriuką įsmeigę medinį krapštuką: jei nesivelia tešla, pyragas iškepė. Iškepusį pyragą ataušiname ant grotelių, paskui išimame iš formos ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Skanaus :)

Print Friendly, PDF & Email