Pyragas su varške ir gervuogėmis

Šis pyragas su varške ir gervuogėmis šiemet buvo mūsų velykinio stalo desertas. Pyragas drėgnas, saldumas visai neįkyrus, gervuogių kauliukai su rūgštele… Mmm… Pagaminti nesunku, o rezultatas labai geras. Varškės desertų mėgėjams tikrai patiks. Originalioe receptūroje nurodoma rikota ir avietės, o aš nusprendžiau šį tą pakeisti ir ėmiau įprastinę 9 % riebumo varškę ir šaldytas gervuoges. Toliau pateikiu tokius produktus, kokius naudojau.

Pyragui su varške ir gervuogėmis (21 cm skersmens) reikės:

  • 180 g miltų
  • 225 g cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 3/4 a.š. druskos
  • 3 kiaušinių (L dydžio)
  • 375 g varškės (rikotos)
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 110 g sviesto
  • saujos gervuogių (aviečių)

Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Apskritą kepimo formą atsegamais kraštais išklojame kepimo popieriumi.

Didesniame dubenyje išmaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Atskirai ištirpiname sviestą ir ataušiname.

Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, varškę (rikotą), vanilę ir sukrečiame į dubenį su miltais. Išmaišome. Nepermaišome. Supilame ataušusį sviestą, išmaišome. Suberiame didžiąją dalį gervuogių (aviečių), keletą pasiliekame. Atsargiai išmaišome tešlą, kad nesutrintume uogų. Gautą tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo skardą, o ant viršaus suberiame atidėtas uogas.

Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 min., kol į pyrago vidurį įsmeigtas krapštukas nebesivels tešla. Iškepusį pyragą apie 20 min. paliekame formoje, po to išimame ir visiškai ataušiname. Pyragas gerai išsilaiko 2-3 dienas, todėl galima iškepti iš anksto kokiai nors progai. Skanaus :)

Šaltinis: Bon Appétit

 

Print Friendly, PDF & Email