Avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir riešutais

aviziniai-sausainiai-su-spanguolemis-ir-riesutais

Maistingi sausainiai su avižiniais dribsniais, viso grūdo miltais, paskaninti spanguolėmis ir riešutais. Galima sakyt, sveikuoliški. Tešla užmaišoma iš vakaro, per naktį palaikoma šaldytuve, o kitą dieną kepama ir ragaujama.

Avižiniams sausainiams su spanguolėmis ir riešutais reikės:

  • 95 g miltų
  • 90 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 60 g avižinių dribsnių
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. druskos
  • 30 g džiovintų spanguolių
  • 30 g graikinių riešutų
  • 30 g smulkinto šokolado
  • 150 g rudojo cukraus
  • 70 g minkšto sviesto
  • 2 v.š. medaus (skysto)
  • 3/4 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 kiaušinio baltymo

aviziniai-sausainiai-su-spanguolemis-riesutais

Viename dubenyje sumaišome sausus produktus, išskyrus cukrų.

Kitame dubenyje mikseriu iki purumo išplakame sviestą su cukrumi. Tada sudedame medų, vanilę, kiaušinį su dar vienu baltymu. Gerai išmaišome. Suberiame birius produktus, gerai išmaišome. Gautą klampią masę suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve 8 valandoms arba per naktį.

Orkaitę įkaitiname iki 175 ºC. Didelę plokščią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Dedame po šaukštą paruoštos masės (paliekame nemažus tarpus, nes kepant sausainiai plečiasi) ir kepame maždaug 10 min. (manniškiai kepė 15 min.), kol gražiai parusvės.

Iškepusius sausainius kelias minutes paliekame skardoje, kad sutvirtėtų. Paskui išimame, sudedame ant grotelių ir visiškai ataušiname. Skanaus :)

Šaltinis: Health


PrintFriendly and PDF