Itališkas obuolių pyragas

italiskas-obuoliu-pyragas

Itališkas obuolių pyragas – gardutėlis, minkštas, drėgnas, su lengva citrusine nata ir daug obuolių. Pagaminti visai paprasta ir net rekomenduotina, mat bus proga pasimėgauti puikiu obuolių pyragu. Patiekt jįi galima su nesaldinta plakta grietinėle, nors, ne ką prasčiau bus su arbata ar kava. Tradiciškai nauju obuolių pyragu paminėjau šio tinklaraščio gimtadienį – 5-ąjį šiais metais. Jau šioks toks jubiliejus suėjo… Smagu :) Ačiū tiems, kas vis dar skaitot, atrandat sau naudingų dalykų ir rašot atsiliepimus, kurių visada laukiu. Gardaus obuolių pyrago!

Itališkam obuolių pyragui (25 cm skersmens) reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 125 g miltų
  • 115 g sviesto (tirpinto)
  • 110 g cukraus
  • 1/2 g kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 citrinos žievelės (tarkuotos)
  • 1 citrinos sulčių
  • 2-3 obuolių (rūgštesnių)
  • cukraus pudros

italiskas-obuoliu-pyrags

Orkaitę įkaitinam iki 190 ºC. Apskritą 25 cm skersmens kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais arba įklojame kepimo popieriaus lakštą.

Ištirpiname sviestą ir paliekame atvėsti. Tuo metu nulupame ir plonomis skiltelmis supjaustome obuolius, apšlakstome išspaustomis cintrinos sultimis ir išmaišome.

Dubenyje išplakame tirpintą sviestą su cukrumi. Masė turi būti puri ir šviesi. Įmušame kiaušinius, sukrečiame tarkuotą citrinos žievelę, supilame vanilės ekstraktą ir labai gerai išmaišome.

Išsijojame miltus su kepimo milteliais ir suberiame juos į dubenį su drėgnais produktais. Išmaišome. Sudedame sujaustytus obuolius, išmaišome ir sukrečiame masę į paruoštą skardą. Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame maždaug 50 minučių (arba ilgiau, jei reikia), kol paviršius gražiai paruduos ir į kepinio vidurį įsmeigtas medinis  krapštukas neapsivels tešla.

Iškepusį pyragą šiek tiek ataušiname, ant viršaus užbarstome šiek tiek cukraus pudros ir valgome su plakta grietinėle arba visiškai atvėsusį, su arbata ar kava. Skanaus :)

Šaltinis: The Baking Fairy

italiskas-obuoliu-pyrgas


PrintFriendly and PDF