Prancūziški skrebučiai su braškėmis

Pranc.skrebuciai su brask

Vasariškiems pusryčiams, ypač savaitgaliais, paįvairinti – prancūziški skrebučiai su braškėmis. Tinka ir kitokios šviežios uogos arba vaisiai. Kuo puikiausiai galime naudoti ir ne pačią šviežiausią duoną, mat šiame patiekale ji atgims puikesnė nei buvo. Visiškai paprasta, o kaip skanu…

3-4 porcijoms reikės:

  • 7 riekelių duonos skrudinimui
  • 70 ml pieno ar grietinėlės
  • 3 kiaušinių
  • 3 v.š. cukraus
  • 60 g sviesto
  • šviežių braškių
  • žiupsnelio druskos
  • šviežių mėtų ar čiobrelių
  • medaus (nebūtina)
  • miltelinio cukraus

Duonos riekeles perpjauname įstrižai – gausime trikampius. Dubenyje su cukrumi, druska ir pienu gerai išplakame kiaušinius.

Keptuvėje ištirpiname šiek tiek sviesto. Duonos riekeles iš abiejų pusių pamirkome kiaušinių plakinyje ir apkepame apversdami abi puses, kol gražiai apskrus.

Skrebučius galima kepti ir orkaitėje (180 ºC).

Iškeptus skrebučius sudedame porcijomis į lėkštes, pagardiname braškėmis, šviežių mėtų ar čiobrelių lapeliais, užpilame medaus, užbarstome miltinio cukraus ir patiekiame. Skanaus :)

Pranc.skreb.su brask

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2016, Nr. 7

 


PrintFriendly and PDF