Norvegiškas rabarbarų pyragas

Norveg.rabarbaru pyragas

Pavasarį rabarbarai yra pirmoji daug mineralų ir vitamino C turinti daržovė, kurią galime naudoti desertų gaminimui. Palyginti su puikiuoju australietišku rabarbarų pyragu, norvegiškasis yra visai paprastas. Tačiau neprastas. Kepiau jau kelis kartus ir žinau, kad skanus :) Drėgnas biskvitas su švelniai rūgščiais rabarbarų gabaliukais. Vietoje 200 g cukraus įdėjau mažiau ir savo nuožiūra įbėriau žiupsnelį druskos – toliau taip ir pateikiu receptūroje. Ačiū bendradarbei Daivai, kuri parūpino glėbį šviežių rabarbarų iš savo sodo!!

Norvegiškam rabarbarų pyragui (23 cm skersmens) reikės:

  • 55 g sviesto
  • 80 g pieno
  • 2 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 180 g miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1-2 rabarbarų stiebų

Norveg.rabarb.pyragas

Orkaitę įkaitiname iki 175-180 °C. Sviestu ištepame apskritą 23 cm skersmens kepimo formą.

Nuplautus rabarbarus supjaustome maždaug 1-2 cm dydžio gabaliukais ir atidedame į šalį.

Dubenyje iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą, pieną ir išmaišome. Suberiame išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome, bet nepermaišome. Gautą masę sukrečiame į paruoštą kepimo formą, ant viršaus išdėliojame rabarbarų gabaliukus ir dedame įkaitinton orkaitėn.

Kepame 30-35 minutes arba, kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis krapštukas nebesivels tešla. Iškepusį pyragą ataušiname ant grotelių. Pyragas ir kitą dieną išlieka drėgnas. Skanaus :)

Šaltinis: Cooking Books


PrintFriendly and PDF