Plikyti pyragaičiai su apelsininiu kremu

Plikyti pyragaiciai

Plikyti pyragaičiai arba kitaip – profiteroles – šį kartą įdaryti apelsininiu grietinėlės kremu. Išėjo dvi didelės skardos, nes dariau mažučius vieno kąsnio pyragaičius. Šie plikytukai gana santūriai pasaldinti. Plikyta tešla čia be cukraus, mat recepto šaltinyje buvo daryta profitrolių piramidė su karameliniu užpilu, bet aš tokio papildomo saldinimo nedariau. Užtat nuo savęs į tešlą įbėriau žiupsnelį druskos skoniui pagerinti. Grietinėlės kremą pagardinau apelsinų sultimis ir tarkuota žievele. Išėjo subtilaus skonio pyragaičiai. O mieliems skaitytojams linkiu gražių ateinančių švenčių!!

Plikytiems pyragaičiams reikės:

  • 75 g sviesto
  • 225 ml vandens
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g miltų
  • 2 didelių kiaušinių

Apelsininiam įdarui reikės:

  • 250-300 ml grietinėlės (plakamosios)
  • 40 g cukraus pudros + užbarstymui
  • 3 a.š. apelsinų sulčių
  • 1 a.š. apelsino žievelės (nebūtina)

Plikyti pyragaiciai.

Orkaitę įkaitiname iki 200 ºC. Didelę ir plačią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, supilame šiltą vandenį, įberiame žiupsnelį druskos ir viską pakaitiname iki virimo. Nuimame nuo kaitros, greit suberiame miltus ir tuoj pat išmaišome. Maišome tol, kol masė atšoks nuo prikaistuvio sienelių.

Po vieną įmušame kiaušinį ir mikseriu gerai išplakame. Masė turi tapti minkšta ir elastinga, žvilganti.

Paruoštą tešlą ant kepimo skardos galima dėti tiesiog šaukštu arba, sukrėtus į konditerinį maišelį, išspausti norimo dydžio kauburėlius. Tarp jų paliekame tarpus, nes kepant pyragaičiai išsiplės. Šauname įkaitusion orkaitėn ir kepame 25-35 min., kol gražiai pagels. Iškepusius ataušiname ant grotelių.

Pyragaičiams paruošiame įdarą. Dubenyje išplakame grietinėlę su cukraus pudra. Kai jau minėjau, kremas tikrai santūriai saldus, todėl mėgstantieji saldžiau, gali įberti daugiau cukraus pudros. Baigiant plakti supilame apelsino sultis ir įtarkuojame žievelės. Gerai išplakame ir sudedame į konditerinį maišelį su ilgu ir plonu antgaliu. Imame pyragaitį, praduriame apačioje skylutę ir pripildome vidų kremu. Pyragaičius pabarstome cukraus pudra. Skanaus :)

Adaptuota iš žurnalo «Вкусно и полезно» 2012 m., gruodis

Plikyt pyragaiciai