Apelsinų ir bazilikų biscotti

Apelsinu ir baziliku biscotti

Labai kvapnūs biscotti su apelsinais, bazilikais ir migdolais. Man šitie džiūvėsėliai kvepia vasara: apelsinų gaiva, svaiginantis bazilikų aromatas ir, žinoma, migdolų riešutai. Trys puikūs skoniai sudėti į vieną traškų dukart keptą sausainį. Apelsinų nata dominuoja, prie jų subtiliai prisiderinę bazilikai (ko gero kitą kartą jų įdėsiu daugiau nei pusę šaukštelio), maloniai traškantys migdolai – visi skoniai itin dera. Labai juos mėgstu. Žavingi biskočiai :)

Apelsinų ir bazilikų biskočiams reikės:

  • 60 g minkšto sviesto
  • 120 cukraus
  • 2 kiaušinių (L dydžio)
  • 1 v.š. tarkuotos apelsinų žievelės
  • 1/2 a.š. džiovintų bazilikų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 250 g miltų + pabarstymui formuojant
  • 50 g migdolų (pakepintų)

Apelsinu ir baziliku biscotti.

Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Didelę plokščią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Suberiame migdolus ir trumpai pakepame, kad būtų traškesni. Atvėsiname.

Dubenyje mikseriu išplakame minkštą sviestą su cukrumi. Plakame, kol masė taps puri ir pabals. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame. Suberiame apelsinų žieveles ir susmulkintus džiovintus bazilikus. Išmaišome.

Kitame dubenyje išmaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausus produktus suberiame į pirmąjį dubenį ir išmaišome. Suberiame kepintus migdolus ir vėl išmaišome.

Tešlą perkeliame ant miltuoto paviršiaus, perskiriame pusiau ir suformuojame du pailgus kepaliukus (miltuotomis rankomis tą padaryti bus lengviau). Jei reikia, nuo viršaus nuvalome miltų perteklių. Kepaliukus perkeliame į kepimo skardą, tarp jų paliekame tarpą, nes kepdami jie plėsis. Kepaliukus padailiname, paviršių šiek tiek paspaudžiame, kad lygiau atrodytų. Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame maždaug pusvalandį, kol sutvirtės ir gražiai apskrus. Kepimo metu skardą derėtų kelis kartus apsukti, kad tolygiau iškeptų.

Kepaliukus ištraukiame iš orkaitės, paliekame 15 min. atvėsti ant grotelių ir sumažiname orkaitės kaitrą iki 150 ºC. Tuomet rantytu duonos peiliu kepaliukus dailiai supjaustome (maždaug centimetro storio) riekelėmis. Šonu suguldome jas atgal ant kepimo skardos ir kepame 10 minučių. Išimame iš orkaitės, apverčiame riekeles kitu šonu ir dar kartą padžioviname 10 minučių. Iškepusius biskočius ataušiname ant grotelių. Skanaus :)

Apelsinu ir. baziliku biscotti

Šaltinis: Food Network

 

Print Friendly, PDF & Email