Crostini su keptomis vynuogėmis ir alyvuogėmis

Crostini su vynuogemis ir alyvuogemis

Kai norisi virš kasdienybės kilstelėti savaitgalio pusryčius arba laukiu širdžiai mielų svečių, iškart pagalvoju apie šį patiekalą. Man tiesiog labai patinka visi ingredientai: traškios bagetės riekelės, švelni ir soti rikota (arba tepama varškė), gaivios,  sultingos ir saldžios vynuogės, pikantiškos, minkštutės alyvuogės, nuostabus rozmarino aromatas ir viską apjungiantis alyvuogių aliejus. Keptų vynuogių su alyvuogėmis derinys – superinis. Mama šiuos užkandukus taip pat labai mėgsta, todėl drąsiai sakau, kad jie verti būti Motinos dienai skirtu patiekalu. Tegul šiemet bus ne pyragas, ne tortas, o štai tokie ypatingi skrebučiai. Mamai iš visos širdies… ♥

Crostini su keptomis vynuogėmis ir alyvuogėmis reikės:

  • prancūziško batono
  • 130 g rikotos (arba tepamosios varškės)
  • poros saujų besėklių vynuogių
  • poros saujų alyvuogių (be kauliukų)
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 1/2 a.š. smulkinto šviežio rozmarino *
  • druskos
  • aštresnių pipirų pagal skonį **

* – vietoj jo puikiai tinka džiovintų itališkų žolelių mišinys;

** – dažniausiai įberiu džiovintų rausvųjų arba paprasčiausių maltų juodųjų pipirų.

crostini idaras

Pirmiausia pasiruošiame pikantiškąją skrebučių dalį. Orkaitę įkaitiname iki 200 ºC. Į kepimo indą suberiame alyvuoges (naudojame tokias, kokias mėgstame), vynuoges (renkamės pagal skonį), smulkintus rozmarinus ar kitus prieskonius, druską, supilame alyvuogių aliejų, viską gerai išmaišome ir kepame. Kepimo laikas varijuoja priklausomai nuo vynuogių ir alyvuogių tvirtumo, sultingumo. Kepame tol, kol šie produktai suminkštės, odelės suglebs ir išsiskirs sultys (gali užtrukti nuo 30 iki 60 min.). Kepimo metu visus produktus reikia kelis kartus pamaišyti, kad vienodai iškeptų.

Crostini su vynuogemis ir alyvuogem

Bagetę supjaustome dailiomis riekutėmis ir keletą minučių paskrudiname (arba pašildome, jei nenorite traškios) orkaitėje arba keptuvėje. Ant kiekvieno skrebučio užtepame rikotos/tepamosios varškės ir gausiai užklojame paruoštu įdaru. Būtinai apšlakstome gardžiuoju sulčių, aliejaus ir prieskonių padažiuku. Iškart patiekiame. Užsigeriame arbata, kava, vynu. Skanaus :)

Šaltinis: Smitten Kitchen 

 Crostini su vynuogem ir alyvuogem


Print Friendly, PDF & Email