Bananų spurgos
Labai gardžios, minkštutėlės bananų spurgos. O jau kokios kvapnios! Tik vienas šaukštas cukraus, nes saldumo užtenka iš bananų. Be kiaušinių. Viduje neįprastos tamsesnės spalvos, mat su bananais. Bananų mylėtojams bus vietoje saulėgrąžų :) o visi kiti irgi ties ranką dar vienos… Didelis privalumas yra tas, kad šias spurgas lengva pagaminti ir laiko daug neužima. Bananų spurgos buvo vienas puikesnių pernai metų atradimų. Labai rekomenduoju.
Bananų spurgoms reikės:
- 4 prinokusių bananų (vidutinio dydžio)
- 160 g miltų
- 60 ml pieno
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- 1/2 a.š. druskos
- 1 v.š. cukraus
- aliejaus virimui
- cukraus pudros (nebūtina)
Didesniame dubenyje sutriname bananus. Supilame pieną, išmaišome. Kitame dubenyje išmaišome sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų. Sausus produktus suberiame į didesnį dubenį su bananais, viską gerai išmaišome.
Į aukštesnį puodą supilame aliejų ir kaičiame ant ugnies. Virimui reikia iki 190 ºC įkaitusio aliejaus. Tuomet vienu šaukštu pakabiname tešlos, o kitu nubraukiame ją į aliejų. Kai viena spurgų pusė gražiai apskrunda, apverčiame kitą pusę. Virimo laikas priklauso nuo spurgos didumo – nuo 2 iki 8 minučių. Išvirusias spurgas išgriebiame ant popierinio rankšluostėlio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Ataušintas spurgas galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus :)
Šaltinis: Jo Cooks