Imbieriniai biscotti

Imbier. biscotti

Kuo puikiausia valgoma kalėdinė dovana – imbieriniai biscotti. Mažulyčiai cukruoto imbiero deimančiukai kiekviename kąsnelyje yra tas šventinis, šildantis jausmas. Kepant namai skęsta puikiuose kvapuose… Kaip žinia, biskočiai ilgai išsilaiko sandarioje dėžutėje (jeigu jų netyčia kas nors nesuvalgo). Receptūrą truputį keičiau pagal savo skonį ir toliau pateikiu viską taip, kaip gaminau. Imbiero mylėtojams šie džiūvėsiukai labai patiks…

Imbieriniams biskočiams reikės:

  • 55 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 260 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. malto imbiero
  • 1/4 a.š. malto muskato
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g cukruoto imbiero

Imbieriniai. biscotti

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Pasiruošiame dilelę plokščią kepimo skardą – patiesiame kepimo popieriaus lapą.

Prikaistuvyje išlydome sviestą, nukaičiame nuo ugnies, į jį suberiame cukrų ir išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame, iki glotnumo.

Kitame dubenyje išmaišome miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską ir mažyčiais kubeliais supjaustytą cukruotą imbierą. Birius produktus suberiame į sviesto-kiaušinių masę ir gerai išmaišome (išminkome). Gautą masę dedame ant paruoštos kepimo skardos ir suformuojame pailgą kepaliuką. Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame maždaug pusvalandį, kol kepaliuko paviršius kiek sutvirtės.

Po pusvalandžio kepinį išimame iš orkaitės ir šiek tiek ataušiname (antraip bus sunku pjaustyti). Atvėsusį kepaliuką rantytu duonos peiliu supjaustome pusantro centimetro storio riekutėmis, šonu suguldome skardoje ir vėl dedame kepti dešimčiai minučių. Skardą su sausainiais išimame, apverčiame biskočius ant kito šono ir dar kartą kepame šešias-septynias minutes. Išimame iš orkaitės ir ataušiname ant grotelių. Namai neapsakomai gardžiai kvepia… Belieka užplikyti arbatos ar kavos ir mėgautis imbieriniais biskočiais. Skanaus :)

Imbieriniai biscotti.

Šaltinis: My Edible Journey

Print Friendly, PDF & Email