Spanguolių uogienė su čiobreliais

Spanguoliu uogiene su ciobreliais

Mano labai mėgstama spanguolių uogienė su čiobreliais. Neįsivaizduoju žiemos sezono be spanguolių. Rūgštelė, kartumėlis, šiekt tiek saldumo, žolelės, prieskoniai – viskas viename stiklainiuke. Tokį gėrį virdavo močiutė ir mama, aš šį tą pridėjau nuo savęs. Šią uogienę galima panaudoti gaminant įvairiausius desertus, užsitepti ant varškės sūrio, pasidaryti gaivinančio gėrimo, patiekti kaip nuostabų pagardą/padažą prie mėsos patiekalų arba tiesiog kabinti iš stiklainiuko. Be to artėja Kalėdos ir spanguolių uogienė būtina ant šventinio stalo ;)

Spanguolių uogienei su čiobreliais reikės:

  • 1,5 kg spanguolių
  • 800 g cukraus *
  • 1 obuolio
  • 100 ml raudonojo vyno
  • 100 ml vandens
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a.š. šviežių (arba džiovintų) čiobrelių

* – mano uogienė nelabai saldi, todėl cukraus kiekį reikėtų prisitaikyt savo skoniui

Spanguoliu uogiene su ciobrel

Nuplautas spanguoles suberiame į didelį puodą, užpilame cukrumi, išmaišome ir užkaičiame ant ugnies. Sudedame tarkuotą didelį obuolį. Įberiame žiupsnelį druskos, įpilame vyno ir vandens, išmaišome ir užverdame.

Užvirus ugnį sumažiname ir, vis pamaišant, verdame, kol uogienė pradės tirštėti. Spanguolės turi daug pektino, todėl jokių papildomų tirštiklių nereikia. Kai uogienė ima tirštėti, suberiame šviežius arba džiovintus čiobrelius, išmaišome ir dar šiek tiek paverdame.

Išvirusią uogienę nukaičiame nuo ugnies, supilame į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai užsukame. Keletui minučių apverčiame stiklainius aukštyn kojomis. Laikome, kaip ir visas uogienes, tamsioje ir sausoje vietoje. Skanaus :)

Print Friendly, PDF & Email