Įdaryti pievagrybiai

Idaryti pievagrybiai

Paprastas, bet toli gražu neprastas užkandis. Skanus tikrai. Įdarą galima visada rinktis pagal poreikį, skonį ir progą. Tai universalus patiekalas, nes gali būti ir mėsiškas, ir vegetariškas. Norint vieno kąsnio užkandėlių – pasirenkam mažus grybukus, jei ne – didesnius ruduosius.

Įdarytiems pievagrybiams reikės:

  • 12 didesnių pievagrybių (baltųjų arba rudųjų)
  • poros riekelių (juodos ar baltos) duonos
  • 70-80 g kietojo sūrio (parmezano, Džiugo)
  • keleto riekelių kumpio (nebūtina)
  • maža skiltelė česnako (nebūtina)
  • šviežių žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų)
  • 2 v.š. aliejaus
  • juodųjų pipirų
  • druskos (pagal skonį)

Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Kepimo skardoje patiesiame kepimo popieriaus lapą.

Nupjauname nuvalytų pievagrybių kotelius. Pusę jų smulkiai supjaustome, likusius atidedame (kitiems patiekalams). Duoną ir šviežius žalumynus smulkiai supjaustome arba sutriname elektriniu smulkintuvu. Jei dėsime kumpio, jį taip pat smulkiai supjaustome, česnaką išspaudžiame. Sūrį sutarkuojame.

Visus įdaro ingredientus išmaišome dubenėlyje, pagardiname juodaisiais pipirais, jei reikia, pasūdome, įpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome. Į pievagrybių kepurėles pridedame paruošto įdaro, jei reikia, ant viršaus dar užberiame truputį tarkuoto sūrio, ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame maždaug 20 minučių ar kiek ilgėliau. Skanaus :)

Idaryti. pievagrybiai

Adaptuota iš žurnalo «Приготовь» 2014 m., Nr. 9


PrintFriendly and PDF