Varškės keksiukai
Itin lengvai pagaminami ir ypač skanūs varškės keksiukai. Sakyčiau, varškiniai pyragėliai keksiukų pavidalu. Tarsi miniatiūriniai varškės apkepukai. Turbūt jau minėjau, kad labai skanūs? :) Taigi kepinių su varške mėgėjams ir visiems tėčiams Tėvo dienos proga skiriu šį puikų skanėstą. Truputėlį keičiau receptūrą ir toliau aprašymą pateikiu tokį, kaip gaminau.
Varškės keksiukams – pyragėliams (18 keksiukų) reikės:
- 120 g minkšto sviesto
- 250 g cukraus
- 4 kiaušinių
- 800 g varškės
- 40 g kukurūzų krakmolo
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 1 a.š. vanilės ekstrakto *
- tarkuotos citrinos žievelės **
- 100 g juodojo šokolado
- miltelinio cukraus
* – naudojau kelis lašus apelsinų esencijos;
** – įtarkavau apelsino žievelės.
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Pasiruošiame keksiukų kepimo formą: ištepame sviestu ir pabarstome miltais arba sudeame popierinius keksiukų krepšelius.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakame su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno išplakame masę.
Jei varškė gana drėgna, nusunkiame. Į išplaktą sviestą sudedame varškę, krakmolą, kepimo miltelius, citrusų žievelę, druską ir viską išmaišome. Gautą tešlą sukrečiame į paruoštas keksiukų formeles ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame maždaug pusvalandį, kol gražiai apskrus.
Iškepusius pyragėlius ištraukiame iš orkaitės ir keletą minučių palaikome formoje. Paskui išimame ir visiškai ataušiname ant grotelių.
Atvėsusius keksiukus apšlakstome ištirpintu šokoladu ir apibarstome milteliniu cukrumi. Skanaus :)
Adaptuota iš Fine Dining Lovers
O nieko tokio jei be mikserio pagalbos issusksiu sviesta su cukrum?
Giiina, tikrai nieko baisaus ir be mikserio. Paimkit medinį šaukštą ir nepatingėkit gerai išsukti, kol masė taps vientisa, puri ir cukrus išsitrins.
Supratau, bandysiu. Dėkui už atsakymą:)
Renata, sėkmės ir skanių keksiukų!
O galima siek tiek miltu dar idet?
Renata, užtenka krakmolo, juk norisi, kad pyragėliai būtų purūs ir minkšti.
Atrodo lb skaniai! O ka duoda krakmolas? Ar galiu jo nedeti?
Roberta, krakmolas dedamas vietoje miltų, „suriša“ varškės masę, suteikia keksiukams purumo.