Javainių batonėliai su avižų sėlenomis

Javainiu batoneliai

Labai skanūs ir super maistingi naminiai javainių batonėliai. Be papildomų riebalų (jų yra tik piene). Universalus gardėsis/užkandis, kurį galima neštis į darbą, vežtis į gamtą, į svečius ar šiaip turėti krepšyje tam atvejui, kai išalkus norisi užkrimsti. Šie batonėliai patiks visiems, kas mėgsta tokio tipo gardėsius –  kai yra ką pakramtyti. Skonis jų puikus, net neverta lyginti su pirktiniais, kurie visada nenormaliai saldūs ir su „įdomiais” priedais. Visiškai paprasta pagaminti, o kaip gardu!

Javainių batonėliams (25 x 18 cm kepimo forma) reikės:

  • 150 g trijų grūdų dribsnių
  • 100 g avižų sėlėnėlių
  • 50 g kokoso drožlių
  • 80 g džiovintų spanguolių
  • 50 g lazdyno riešutų (išgliaudytų)
  • 60 g saulėgrąžų (išlukštentų)
  • 2 v.š. linų sėmenų
  • 2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. kardamono
  • 1 skardinė kondensuoto pieno (saldinto)

Javainiu batoneliai.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (įtiestą popierių galima šiek tiek patepti aliejumi, kad kepinys mažiau prikibtų), orkaitę įkaitiname iki 140 °C.

Prikaistuvyje pašildome iš skardinės supiltą kondensuotą pieną. Kaitiname, kol suskystės. Dideliame dubenyje išmaišome visus sausus produktus, į juos supilame kondensuotą pieną ir viską labai gerai išmaišome. Gautą masę sukrečiame į paruoštą kepimo skardą, vienodai paskleidžiame ir šaukštu arba stiklinės dugnu stipriau paspaudžiame, kad produktai geriau sukibtų. Šauname orkaitėn ir kepame 40-50 minučių.

Iškepusią javainių plokštę visiškai ataušiname ir tik tada labai aštriu peiliu supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Jei norisi, galima apšlakstyti lydytu šokoladu, bet tuomet bus saldžiau. Javainių batonėlius laikome sandarioje dėžutėje. Skanaus :)

Javainiu. batoneliai

Adaptuota iš My Full House 

 

Print Friendly, PDF & Email