Biscotti su cukruotais imbierais ir šokoladu
Gerieji itališki džiūvėsėliai – biscotti – šįkart biskočiai labiau tiktų žiemos vaišėms, nes atrodo šventiškai – su cukruotu imbieru ir šokoladu. Bet šventės nebūtinai turi būti visaliaudinės, galima juk ypatingą naminę dieną sugalvot arba mielus svečius pamalonint. Imbiero mėgėjams labai patiks, nes cukruoto imbiero „bombikės“ smagiai sproginėja tarp saldžių šokolado gabaliukų. Vieną džiūvėsių kraštą galima padengti šokoladu, jei norisi. Cukraus ir šokolado kiekį mažinau, o cukruoto imbiero įdėjau truputį daugiau (toliau taip ir pateikiu). Tikrai nenuobodūs biskočiai. Labai skanūs.
Biskočiams su cukruotu imbieru ir šokoladu reikės:
- 60 g sviesto (minkšto)
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 250 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. druskos
- 100 g juodojo šokolado
- 50 g cukruoto imbiero
Orkaitę įkaitiname iki 180° C. Plačią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Dideliame dubenyje iki purumo išplakame sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno išplakame. Įpilame vanilės ekstrakto. Suberiame sumaišytus sausus produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišome. Galiausiai suberiame smulkintą šokoladą ir cukruotą imbierą ir išmaišome. Tešla bus lipni (kaip ir įprasta).
Ant stalviršio paberiame šiek tiek miltų, iškrečiame tešlą ir suformuojame pailgus maždaug 30 cm ilgio ir 8 cm pločio vieną ar du kepaliukus. Perkeliame ant paruoštos kepimo skardos ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame 25-30 minučių, kol paviršius ims rusvėti.
Išimame iš skardos, atšaušiname šiek tiek (≈ 10 min.) ir rantuotu duonos raikymo peiliu supjaustome 1 cm arba 1,5 cm storio riekelėmis. Šias riekeles vėl sudedame ant kepimo skardos (suguldome jas šonu) ir kepame 8-10 minučių. Tuomet apverčiame riekutes ant kito šono ir dar sykį kepame 8-10 minučių. Išimame iš kepimo skardos, visiškai ataušiname ir skanaujame užsigerdami kava, arbata. Skanaus :)
Šaltinis: House of Treats