Greipfrutų uogienė

Greipfrutu uogiene

Turbūt neįprasta uogienes virti žiemą. O ši greipfrutų uogienė man atrodo itin žiemiška. Sodri spalva, o gaivumas sumišęs su maloniu kartumėliu. Būtent kartumėlis suteikia šiai uogienei išskirtinumą ir žavesį. Kas mėgsta žalių greipfrutų skonį, tam patiks ir uogienė. Savo nuožiūra dar įdėjau cinamono, jis čia labai tinka. Citrinos žievelių nenaudojau, tik sultis.

Greipfrutų uogienei (≈ 300 ml) reikės:

  • 3 didelių greipfrutų (1,3 – 1,5 kg)
  • 1 citrinos
  • ≈ 300 g cukraus *
  • 1/2 a.š. cinamono (nebūtina)

* – cukraus dedame maždaug pusę išdarinėtų greipfrutų masės; priklauso ir nuo citrinų sulčių kiekio, tad verta visada paragauti.

Pirmiausia nulupame greipfrutus, suplėšome skiltelėmis. Tuomet skilteles išneriame iš „kailiuko”, išimame minkštimą, išrenkame sėklas. Pasveriame greipfruto minkštimą ir sudedame į prikaistuvį.

Išspaudžiame citrinos sultis ir supilame į puodą su greipfrutais. Cukraus pilame tiek, kad atitiktų pusę greipfrutų masės svorio. Puodą užkaičiame ir užverdame. Tada ugnį sumažiname ir vis pamaišant verdame, kol skysčio sumažės, o uogienė ims tirštėti. Baigiant virti įberiame pusę šaukštelio cinamono ir gerai išmaišome.

Išvirusią uogienę supilame į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai užsukame. Skanaus :)

Greipfrutu uogiene.

Adaptuota pagal Хорошая кухня

Print Friendly, PDF & Email