Lengvas obuolių pyragas

Lengvas obuoliu pyragas

Obuolių pyragas. Lengvas. Toks jo pavadinimas. Ne todėl, kad yra lengvas lyg pūkas, tiesiog jį lengva pagaminti. Kupinas obuolių, ypač kvepiantis cinamonu – toks, koks ir turi būti rudeninis obuolių pyragas. Ir dar tas saldžiarūgštis (jei naudojame citrinų sultis) glajus ant viršaus, toks teisingai skanus ir reikalingas.  Iš nurodyto produktų kiekio pyrago užteks tikrai gausiam pulkui valgytojų, nes 30 x 11,5 cm kepimo skardoje jis vos išsiteko.

Lengvam obuolių pyragui (pailga 30 x 11,5 cm kepimo forma) reikės:

  • 2 kg obuolių
  • 350 g miltų
  • 250 g sviesto
  • 250 g cukraus
  • 5 kiaušinių
  • pakelio vanilinio cukraus
  • pakelio kepimo miltelių
  • 2 a.š. cinamono
  • 1 v.š. citrinų sulčių
  • riebalų formai ištepti

Glajui reikės:

  • 2 v.š. miltinio cukraus
  • trupučio vandens (arba citrinų sulčių)

Pirmiausia pasiruošiame obuolių įdarą. Nuluptus obuolius susmulkiname, apšlakstome citrinų sultimis.

Iš visų kitų nurodytų produktų užmaišome tešlą, suberiame obuolių gabalėlius, išmaišome. Tešlą supilame į riebalais išteptą skardą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje (aš kepiau 180 °C karštyje), kol į kepinio vidurį įsmeigtas medinis iešmelis nebesivels tešla.

Iš miltinio cukraus su trupučiu karšto vandens (vietoje vandens aš naudojau šviežiai spaustas citrinų sultis, kad būtų rūgštelės) sumaišome skystą glajų ir aptepame dar karštą pyragą (man glajaus išėjo nemažai, todėl aptepiau šiltą, o vėliau ir gerokai ataušusį pyragą). Skanaus :)

Lengvas obuoliu pyragas.

Šaltinis žurnalas „Moters savaitgalio virtuvė” 2008 m., Nr. 8.

 

Print Friendly, PDF & Email