Pipirų uogienė
Pikantiška saldžiųjų paprikų ir aitriųjų pipirų (chilli) uogienė. Puikus pagardas prie sūrio, paukštienos arba kitokios mėsos patiekalų. Iš toliau nurodyto kiekio išeina du maždaug 150 g indeliai.
Pikantiškai pipirų uogienei reikės:
-
600 g raudonų saldžiųjų paprikų
- 3 raudinų aitriųjų (chilli) pipirų
- 150 g rudojo cukraus
- 25 ml citrinų sulčių
- 3 v.š. vandens
Abiejų rūšių pipirus nuplauname, išvalome pertvaras, sėklytes ir supjaustome. Sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki smulkių gabaliukų.
Prikaistuvyje išmaišome cukrų, citrinų sultis ir 3 v.š. vandens. Užkaičiame ant vidutinės ugnies ir kaitiname, kol cukraus kristalai ištirps.
Į susidariusį sirupą sukrečiame sutrintus pipirus, išmaišome. Užverdame, nugriebiame putas ir verdame ant silpnos ugnies (vis pamaišant) maždaug 45-50 minučių, kol masė gerokai sutirštės.
Išvirusią uogienę sudedame į sterilius stiklainiukus ir sandariai uždarome. Laikome šaldytuve. Skanaus :)
Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2013 m., Nr. 10.