Pipirų uogienė

Pipiru konfitiuras

Pikantiška saldžiųjų paprikų ir aitriųjų pipirų (chilli) uogienė. Puikus pagardas prie sūrio, paukštienos arba kitokios mėsos patiekalų. Iš toliau nurodyto kiekio išeina du maždaug 150 g indeliai.

Pikantiškai pipirų uogienei reikės:

  • 600 g raudonų saldžiųjų paprikų
  • 3 raudinų aitriųjų (chilli) pipirų
  • 150 g rudojo cukraus
  • 25 ml citrinų sulčių
  • 3 v.š. vandens

Pipiru konfitiuras.

Abiejų rūšių pipirus nuplauname, išvalome pertvaras, sėklytes ir supjaustome. Sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki smulkių gabaliukų.

Prikaistuvyje išmaišome cukrų, citrinų sultis ir 3 v.š. vandens. Užkaičiame ant vidutinės ugnies ir kaitiname, kol cukraus kristalai ištirps.

Į susidariusį sirupą sukrečiame sutrintus pipirus, išmaišome. Užverdame, nugriebiame putas ir verdame ant silpnos ugnies (vis pamaišant) maždaug 45-50 minučių, kol masė gerokai sutirštės.

Išvirusią uogienę sudedame į sterilius stiklainiukus ir sandariai uždarome. Laikome šaldytuve. Skanaus :)

Pipiru. konfitiuras

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2013 m., Nr. 10.


PrintFriendly and PDF