Įdaryti patisonai

Idaryti patisonai

Dabar pats rudens gėrybių metas, o patisonai – dar ir gražios, skraidančias lėkštes primenančios gėrybės :) Vienas iš mėgiamiausių paruošimo būdų yra kepti juos orkaitėje įvairiausiais įdarais paskanintus. Šį kartą – su mėsišku įdaru. Proporcijos pateikiamos ne gramų tikslumu, nes įdaro kiekis priklauso nuo patisonų dydžio. Puikus užkandis arba garnyras prie „rimtesnių“ patiekalų.

Įdarytiems patisonams reikės:

  • 3-4 nedidukų patisonų
  • keleto griežinėlių rūkytos šoninės
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepimui
  • fermentinio sūrio

Idaryti patisonai.

Nuplautus ir nusausintus patisonus dedame iki 180° įkaitinton orkaitėn (kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi arba folija) ir kepame kokias 15-20 minučių, kol suminkštės.

Tuo tarpu sutarkuojame morką, supjaustome svogūną ir šoninę. Viską apkepame keptuvėje ant aliejaus.

Suminkštėjusius patisonus išimame iš orkaitės, šiek tiek ataušiname. Nupjauname viršūnę, išskobiame vidaus minkštimą su sėklomis. Vidų patepame aliejumi, pagardiname druska, pipirais ir sudedame paruoštą įdarą. Uždengiame anksčiau nupjautomis viršūnėlėmis ir šauname orkaitėn. Kepame 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės, nuimame viršūnėles ir užbarstome tarkuoto fermentinio sūrio. Dar kartą dedame orkaitėn ir kepame, kol sūris išsilydys. Patisonus patiekiame karštus. Skanaus :)

Idaryti. patisonai


PrintFriendly and PDF