The New York Times slyvų pyragas
Slyvų pyragas – Original Plum Torte – garsusis slyvų pyragas iš The New York Times. Skaitytojų pageidavimu nuo 2005-ųjų šio pyrago receptas buvo publikuotas net 12 kartų! Populiarumą minėtas pyragas užsitarnavo ne veltui, mat jį tikrai paprasta pagaminti, o skonis – nuostabus. Seilė varva belaukiant, kol atvės :) Mėgstantiems slyvas jis bus neatsivalgomas, ir, greičiausiai, teks kepti papildomą pyragą.
The New York Times slyvų pyragui (22 cm skersmens) reikės:
-
160 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 160 g cukraus *
- 115 g sviesto (kambario temperatūros)
- 2 didelių kiaušinių (L)
- 10-12 prinokusių slyvų **
- 2 v.š. citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
- 1 a.š. malto cinamono ***
* – pakaktų 140 g, bet priklauso nuo slyvų rūgštumo;
** – imame tiek, kad tilptų skardoje;
*** – paprastai užtenka 1/4 arba 1/2 a.š.
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Apskritos kepimo formos (atsegamais kraštais) dugną išklojame kepimo popieriumi. Slyvas nuplauname, perpjauname perpus ir išimame kauliukus.
Iki purumo su cukrumi išplakame minkštą sviestą. Įmušame kiaušinius, vėl išplakame. Suberiame išsijotus miltus su druska ir kepimo milteliais. Išmaišome.
Pyrago tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą ir dailiai paskleidžiame. Ant viršaus išdėliojame slyvas (puseles, jei reikia, galima supjaustyt smulkiau). Slyvas apšlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis, užbarstome šiek tiek cukraus ant viršaus ir cinamono.
Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame 45-50 minučių arba, kol įsmeigtas medinis krapštukas nebesivels tešla. Iš pradžių aušiname kepimo skardoje, o paskui – ant grotelių. Atvėsusį pyragą puošiame miltiniu cukrumi. Skanaus :)
Šaltinis: The New York Times
Kepiau vokiečiams -buvo sužavėti!
Džiugu :) Tikiuosi, kad ir lietuviams patiko ;)
Labai skanus
Bernadeta, pritariu :)
Labai skanus gavosi pyragas,visiems patiko,kas jį ragavo,kepiau ne vieną kartą,ačiū už gerą receptą.
Laima, mielai prašom! Pyragas išties paprastas ir skanus išeina…
Receptas nesudėtingas, bet rezultatas pranoko lūkesčius. Kepsiu tikrai dar ne kart. Skanumėlis.
Audra, gera skaityt apie tai, kad pyragas patiko :) Ačiū už komentarą!
Dėkui už receptuką – pyragas fantastiškas! Viena tik problema, kad mano šeima dabar kitokio nebeužsako :D
Laura, į sveikatą! Kai baigsis slyvos, tikiu, kad atrasite kitą mėgstamą pyragą ;)
Tobulas receptas. Toks paprastas bet 100 % pavyksiantis. Vis kepu ir kepu jį. Išbandžiau ir su slyvom ir su kitomis uogomis. Ačiū
Juljana, malonu žinoti, kad receptas pasiteisino ir patinka. Paprastumas yra kokybės ženklas ;)
Kepiau si pyragą ne karta – geras būdas sunaudoti slyvas. Geras, tradicinis sviestinis pyragas, nieko įmantraus – bet to ir nereiketu tikėtis is tokios recepturos :)
O kokio skersmens skarda naudojat? 26 cm gal?:) nes galvoju, gal daugiau teslos reikia padaryt
Ką tik pamėginau, nesitikėjau, kad bus toks skanus!
Dovile, gera žinoti, kad pyragas pranoko lūkesčius :)
Fantastiško skonio pyragas!!! Labai ačiū už šį nuostabų receptuką :).
Skaičiau komentarus, kad labai greitai buvo suvalgytas, bet nelabai tikėjau, bet tai faktas. Viena beveik pusę jo įveikiau :(.
Smilte, į sveikatą :) Džiaugiuosi, kad Jums patiko šitas paprastas ir puikus pyragas :) Ir ačiū už komentarą!
Dalia Ačiū;)nuostabus receptas!
Skaiste, mielai prašom :) Pyrago receptas turi nemažą gyvavimo stažą ir daugybę gerbėjų visame pasaulyje :)
Pyragas išėjo skanus, dèl purumo, galima, manau, įmušti kiaušiniu daugiau. Ačiū! Beje, slyvos buvo didelės ir nepernokusios, todėl neįsmigo į pyragà. Penki balai
Laima, kiaušinių, manau, užtenka tiek, kiek receptūroje nurodyta. Bet mėginkite pritaikyt savo skoniui, jei trūksta iki tobulumo ;) Beje, o penki balai iš kiek? :)
NEREALIAI SKANUS!
Kristina, man jis irgi labai skanus :)
Sveiki, ar nieko labai blogo nenutiks, jei kepimo miltelius pakeisiu soda? Ir kuo ją nugesinti? Nesu patyrusi pyragų kepėja, bet turiu daug slyvų ir nei grūdelio kepimo miltelių…
Žalia kepėja, atsiprašau, kad neatsakiau tada, kai prašėte. Kepimo miltelius tikrai galite keisti soda, o „gesinti” juos galima obuolių actu, rūgpieniu, grietine.
[…] Už receptą dėkoju Dalios svetainei […]
Nerealus, ką tik kepiau, abi su 4-mete dukra tiek valgėm, kad vos gabalėli palikom tetukui paragauti..;]] bandysiu kita kart ir su kitokiom uogom ar obuoliais… ;]]
super 10+++
Iveta, dešimtukas su visais pliusais – super įvertinimas! :) Gražiausias jausmas, kai pyragą kepant ir dalinantis su mylimais žmonėmis esam laimingi… :)
Tikrai, nuostabaus skonio pyragas! Dekui!
Gabriele, prašom! Džiaugiuosi, kad kepėt ir patiko.
Dar tokio skanaus pyrago seniai nebuvau iskepusi! Geda, bet kai pyragas iskepe buvo jau gilus vakaras ir nebuvo kieno vaisinti, tai pati viena puse pyrago suslaviau… O siaip visos slyvos, aisku, iskepus pyragui, paskendo i dugna ir tada supjauscius pyraga, gabaleliai nelaiko formos ir atsikabina nuo vaisiu… Yra kokiu patarimu?
Viktorija, dėkui, kad pasidalinot įspūdžiais. Kepant pyragą verčiau nepadauginti slyvų, kad daugiau vietos liktų tešlai ant dugno ir nespausti slyvų gilyn. Tešla neturėtų būt per skysta, pagal situaciją šiek tiek galima pareguliuot miltų kiekį (tik atsargiai).
Man tesloje gerokai per daug miltu. Tikiu, jog ji neturetu buti minkomos konsistencijos
Auste, tešla tikrai nebūna minkoma, turi išeiti normali pyrago tešla, kurią sukrėstumėt į kepimo skardą. Ar laikėtės nurodyto produktų kiekio, ar kiaušinius didelius sudėjot, ar sviestas tikrai minkštas buvo?
Tikrai geras receptas,skonis puikus!:)
Puiku, Asta, bendraminčių maloniai daugėja :)
`Pavyko pyragas, skanus ir su Antaniniais obuolias, svarbu, kad butu rugstus vaisiai ar uogos, ir viskas pavyko…
Šaunu, Mantai, kad eksperimentuojat su kitokiais vaisiais ir kad pavyko. Žinoma, skanu ir su obuoliais. Ačiū už atsiliepimą.
…pašoviau į orkaitę,lauksim rezultato….;)
Na man asmeniškai, šis pyragas anoks stebuklas. Skonis kaip elementaraus obuolių pyrago, o citrinos sultys ant slyvų dar ir jų skonį sugadino. Taip išgirtas, kad tikėjausi kažko ypatingo. Nuvylė paprastumu.
Super!labai skanus pyragas,viskas atitiko ir visai seimynai patiko.Aciu uz receptuka!
Lina, prašom! Džiugu skaityt, kad visi likot patenkinti ir malonu sulaukt asiliepimo :)
Super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Laima, džiugu, kad patiko :)
super!!!!!!! ka tik isbandziau tikrai gerai gavosi, nereikejo ispaust slyvu i tesla nes vivos vistiek i dugna nuskendo :)
Elita, džiaugiuosi, kad pyragas patiko, jis tikrai puikus :) ir ačiū už atsiliepimą.
Super pyragas! antra diena is eiles jau kepu :)
Gabija, tikrai taip, pasiutusiai geras pyragas :)
Puikus! :) nė nesulaukė atvėsimo… :D
Aiguste, kaip smagu, kad patiko :) Mums jis vienas skaniausių pyragų, su įvairiom slyvom išbandytas.