The New York Times slyvų pyragas

NYT slyvu pyragas.

Slyvų pyragas – Original Plum Torte – garsusis slyvų pyragas iš The New York Times. Skaitytojų pageidavimu nuo 2005-ųjų šio pyrago receptas buvo publikuotas net 12 kartų! Populiarumą minėtas pyragas užsitarnavo ne veltui, mat jį tikrai paprasta pagaminti, o skonis – nuostabus. Seilė varva belaukiant, kol atvės :) Mėgstantiems slyvas jis bus neatsivalgomas, ir, greičiausiai, teks kepti papildomą pyragą.

The New York Times slyvų pyragui (22 cm skersmens) reikės:

  • 160 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 160 g cukraus *
  • 115 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 didelių kiaušinių (L)
  • 10-12 prinokusių slyvų **
  • 2 v.š. citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
  • 1 a.š. malto cinamono ***

* – pakaktų 140 g, bet priklauso nuo slyvų rūgštumo;

** – imame tiek, kad tilptų skardoje;

*** – paprastai užtenka 1/4 arba 1/2 a.š.

NYT slyvu. pyragas

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Apskritos kepimo formos (atsegamais kraštais) dugną išklojame kepimo popieriumi. Slyvas nuplauname, perpjauname perpus ir išimame kauliukus.

Iki purumo su cukrumi išplakame minkštą sviestą. Įmušame kiaušinius, vėl išplakame. Suberiame išsijotus miltus su druska ir kepimo milteliais. Išmaišome.

NYT slyvu pyragas

Pyrago tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą ir dailiai paskleidžiame. Ant viršaus išdėliojame slyvas (puseles, jei reikia, galima supjaustyt smulkiau). Slyvas apšlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis, užbarstome šiek tiek cukraus ant viršaus ir cinamono.

Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame 45-50 minučių arba, kol įsmeigtas medinis krapštukas nebesivels tešla. Iš pradžių aušiname kepimo skardoje, o paskui – ant grotelių. Atvėsusį pyragą puošiame miltiniu cukrumi. Skanaus :)

Šaltinis: The New York Times 

NYT slyvu pyrag


PrintFriendly and PDF