Slyvų uogienė su kakava

Slyviene su kakava

Įdomesnio skonio slyvų uogienė su kakava, turėtų patikti šokolado mylėtojams. Gardi slyvienė ir puikus variantas ruošiant valgomas kalėdines dovanas. Taip taip, jau metas apie tai galvoti…

Slyvų uogienei su kakava reikės:

  • 2 kg slyvų *
  • 1 kg cukraus
  • 40 g tamsiosios kakavos miltelių
  • 40 g vanilinio cukraus

* – naudojau mėlynąsias

Slyva

Nuplauname slyvas, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Paruoštas slyvas sukrečiame į puodą nesvylančiu dugnu, supilame pusę kiekio cukraus, išmaišome ir pastatome parai laiko (ar bent jau keletai valandų) vėsioje vietoje.

Ant nusistovėjusių slyvų suberiame likusį cukrų, kakavos miltelius ir vanilinį cukrų. Viską išmaišome ir užkaičiame. Kaitiname, kol užvirs, tuomet ugnį sumažiname ir, vis pamaišant, verdame slyvienę ant mažos ugnies maždaug valandą (ar ilgiau, jei reikia). Verdant slyvų odelės atsiskiria ir galima jas išgriebti, bet nebūtina. Išvirusią uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir užsukame. Skanaus :)

Slyviene su kakava.

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2013 m., Nr. 8