Baklažanai su mocarelos ir pomidorų įdaru
Nepaprastai skanus, sultingas ir kvapnus užkandis arba pagrindinis patiekalas (ypač, jei beveik visi produktai – iš savo daržo!), kai nesinori nieko mėsiško. Čia tinka įvairių dydžių pomidorai, nors su vyšniniais/slyviniais atrodo gražiau, o jei dar skirtingų spalvų – išvis puiku. Žinoma, įdarui galima naudoti faršą ar šoninę, bet vegetariškas variantas tikrai vertas grieko. Toliau produktų kiekį nurodau vienam vidutinio dydžio baklažanui su įdaru, iš kurio išeina dvi patiekalo porcijos.
Baklažanams su mocarela ir pomidorais reikės:
-
1 vidutinio dydžio baklažano
- ≈ 100 g mocarelos sūrio *
- saujos vyšninių pomidorų
- 2 skiltelių česnako
- keleto šakelių šviežių raudonėlių
- žiupsnio džiovintų raudonėlių
- alyvuogių aliejaus
- druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
* – priklausomai nuo baklažano dydžio gali reikėti 150 g
Baklažanus nuplauname ir perpjauname išilgai pusiau. Puseles gražiai išskobiame išimant minkštimą ir paliekam maždaug 0,5 cm storio kraštus. Minkštimo neišmetam, o smulkiai supjaustome įdarui (vėliau gal viso ir nereikės). Baklažanų „laivelius” apšlakstome alyvuogių aliejumi ir ištepame vidų. Šiek tiek pasūdome ir pagardiname juodaisiais pipirais.
Ruošiame įdarą. Mocarelos sūrį taip pat supjaustome smulkiais gabaliukais. Česnako skilteles išspaudžiame arba labai smulkiai supjaustome. Dubenyje sumaišome baklažanų minkštimą (iš pradžių sudedame ne visą, kad nebūtų per daug), mocarelą, česnaką, pasūdome, įberiame šviežiai grūstų juodųjų pipirų, džiovintų raudonėlių ir įpilame šaukštą ar daugiau (jei reikia) alyvuogių aliejaus.
Į išskobtus baklažanus sudedame paruoštą įdarą. Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau ir išdėliojame ant viršaus. Įdarytus baklažanus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šiek tiek apšlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname iki 180 °C įkaitinton orkaitėn. Kepame maždaug 20-30 minučių. Iškepusius baklažanus pagardiname šviežių rozmarinų lapeliais ir patiekiame. Labai gardu su vyno taure arba alumi. Skanaus :)
Baklažanai pati skaniausia daržovė. Su pomidorais viso užkept dar nebandžiau. Sakyk, o po to skanus tik minkštimas ar ir odelė viskas ok?
Indre, baklažanus aš irgi be galo mėgstu :) Man skanu ir minkštimas, ir odelė, aš jos ir kituose patiekaluose dažniausiai nelupu. Jei baklažanai švieži, tai odelė skani, ne guminė.