Geltonų kaukazinių slyvaičių uogienė su šalavijais
Išlydint kalendorinę vasarą – geltonų kaukazinių slyvaičių uogienė su šalavijais. Puiki ne vien ši gintarinė spalva. Skonis jos nuostabus dėl unikalios kaukazinių slyvaičių rūgštelės ir šalavijų. Nepamainoma skanaujant varškės sūrį arba kaip pagardas-padažas prie mėsos patiekalų.
Kaukazinių slyvaičių uogienei su šalavijais reikės:
-
1,3 kg geltonų kaukazinių slyvaičių
- 700-800 g cukraus *
- 6 šviežių šalavijų lapelių
- 0,5 stiklinės vandens
* – vertėtų paragaut ir pagal skonį keisti cukraus kiekį
Kaukazines slyvaites nuplauname, suberiame į puodą nesvylančiu dugnu, užpilame vandens ir užviriname. Sumažiname kaitrą ir verdame kokias 10 min., kol svyvaitės subliūkšta. Nukaičiame puodą nuo ugnies. Pasemiame uogų masės, dedame į kiaurasamtį ir mediniu šaukštu triname, kad atsiskirtų kauliukai, kuriuos reikia išrinkti.
Masę be kauliukų sukrečiame atgal į puodą, suberiame cukrų ir maišant kaitiname, kol cukrus ištirps. Tada sudedame smulkintus šalavijų lapelius, išmaišome ir ant nedidelės ugnies (vis maišant) verdame uogienę, kol sutirštės iki norimos konsistencijos. Išvirtą slyvienę supilame į sterilius stiklainėlius ir sandariai užsukame. Skanaus :)