Geltonų kaukazinių slyvaičių uogienė su šalavijais

Geltonu slyvaiciu-salavijo uogiene

Išlydint kalendorinę vasarą – geltonų kaukazinių slyvaičių uogienė su šalavijais. Puiki ne vien ši gintarinė spalva. Skonis jos nuostabus dėl unikalios kaukazinių slyvaičių rūgštelės ir šalavijų. Nepamainoma skanaujant varškės sūrį arba kaip pagardas-padažas prie mėsos patiekalų.

Kaukazinių slyvaičių uogienei su šalavijais reikės:

  • 1,3 kg geltonų kaukazinių slyvaičių
  • 700-800 g cukraus *
  • 6 šviežių šalavijų lapelių
  • 0,5 stiklinės vandens

* – vertėtų paragaut ir pagal skonį keisti cukraus kiekį

salavijai

Kaukazines slyvaites nuplauname, suberiame į puodą nesvylančiu dugnu, užpilame vandens ir užviriname. Sumažiname kaitrą ir verdame kokias 10 min., kol svyvaitės subliūkšta. Nukaičiame puodą nuo ugnies. Pasemiame uogų masės, dedame į kiaurasamtį ir mediniu šaukštu triname, kad atsiskirtų kauliukai, kuriuos reikia išrinkti.

Masę be kauliukų sukrečiame atgal į puodą, suberiame cukrų ir maišant kaitiname, kol cukrus ištirps. Tada sudedame smulkintus šalavijų lapelius, išmaišome ir ant nedidelės ugnies (vis maišant) verdame uogienę, kol sutirštės iki norimos konsistencijos. Išvirtą slyvienę supilame į sterilius stiklainėlius ir sandariai užsukame. Skanaus :)

Geltonu slyvaiciu-salaviju uogiene

Print Friendly, PDF & Email