Pyragas su kardamonu ir raudonaisiais serbentais
Kvapnaus kardamono aromato ir skonio pyragas su raudonaisiais serbentais. Skardelę naudojau nedidukę ir pyragas iškepė storokas, kiek sausesnis. Nieko blogo čia nematau, juk vieno pyrago nevalgom, o užsigeriant arbata – geras saldus pyragas su serbentų rūgštele. Mėgstantiems drėgnesnius kepinius, siūlyčiau vietoj pieno dėti grietinę ir kepti didesnių matmenų skardoje, kad pyragas plonesnis išeitų.
Pyragui su kardamonu ir raudonaisiais serbentais reikės:
- 150 g tirpinto sviesto
- 60 ml pieno
- 3 kiaušinių
- 250 g cukraus
- 280 g miltų
- 1 a.š. vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. malto kardamono
- 300-400 g raudonųjų serbentų
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Pasiruošiame 25×35 cm dydžio kepimo skardą – išklojame ją kepimo popieriumi.
Sviestą ištirpiname ir atvėsiname. Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi. Plakame, kol masė pabals, taps puri ir gerokai padidės. Supilame pieną, atvėsintą sviestą ir atsargiai išmaišome.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir kardamoną. Mišinį palaipsniui beriame į kiaušinių-sviesto masę ir atsargiai maišome. Gautą tešlą supilame į paruoštą kepimo skardą, ant viršaus užbarstome raudonuosius serbentus ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame maždaug pusvalandį (man kepė ilgiau), kol įsmeigtas medinis krapštukas nesivels tešla. Iškepusį pyragą iš pradžių aušiname skardoje, paskui išimame ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Skanaus :)
Adaptuota iš Nami-Nami