Mėlynių uogienė su cinamonu ir gvazdikėliais

Melyniu uogiene su cinamo

Prieš metus publikuota nerealiai skani mėlynių uogienė su mėtomis. Ne mažiau gardi ir ši mėlynių uogienė su cinamonu ir gvazdikėliais. Gal kiek švelnesnė, maloniai jaučiasi abu prieskoniai, bet pakankamai gaivi, jei nededama per daug cukraus ir nepagailima citrinų sulčių. Mėlynės su cinamonu – labai labai geras derinys, o gvazdikėlius dedu į daugelį uogienių. Skubam į stiklainius uždaryt gabaliuką vasaros…

Mėlynių uogienei su cinamonu ir gvazdikėliais reikės:

  • 1 kg mėlynių
  • 600-800 g cukraus
  • 2 cinamono lazdelių (arba 1 a.š. malto cinamono)
  • 4-6 gvazdikėlių žiedpumpurių (arba 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių)
  • šviežiai spaustų 1 citrinos sulčių
  • 3-4 v.š. pektino mišinio uogienėms (nebūtina)

Melyniu uogien.su cinamonu

Mėlynes nuplauname, nusausiname. Dideliame puode storu dugnu užviriname mėlynes su cukrumi. Kai užverda, karštį gerokai sumažiname, sudedame gvazdikėlius, cinamono lazdeles (arba maltą cinamoną) ir paverdame kokias 15 minučių. Supilame šviežiai išspaustas citrinos sultis, išmaišome ir palaukiame, kol užvirs.

Jei nenorime ilgai virti uogienės, įberiame 3-4 v.š. pektino mišinio, gerai išmaišome ir paverdame dar 5 minutes. Nugriebiame paviršiuje atsiradusias putas. Jei pektino nenaudojame, uogienę verdame, kol pradės tirštėti iki norimos konsistencijos.

Išvirtą mėlynių uogienę nukaičiame nuo ugnies, išgriebiame cinamono lazdeles, šiek tiek atvėsiname ir supilame į iškaitintus švarius stiklainius. Sandariai uždarytus pastatome apverstus 15 minučių, paskui visiškai ataušiname. Laikome sausoje, vėsioje vietoje. Skanaus :)

Melyniu uogiene su cinamonu

Adaptuota pagal Taste of Home

Print Friendly, PDF & Email