Keksiukai su mėlynėmis

Melyniu keksiuk

Minkšti ir purūs, lyg aksominiai,  subtiliai kvepiantys cinamonu ir kupini mėlynių gerumo. Viskas viename pyragėlyje. Šių nuostabių uogų mylėtojams – labai lengvai paruošiami ir ypač skanūs keksiukai su mėlynėmis. Sunku atsivalgyti :) Beveik taip pat skanu būtų su avietėmis. Tikras vasaros gėris…

Mėlynių keksiukams reikės:

  • 200 g miltų
  • 80 g tirpinto sviesto *
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinio (L dydžio)
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 80 g jogurto (grietinės)
  • 80 ml pieno
  • 150 g mėlynių

* – naudojau minkštą kambario temp. sviestą, tik reikia labai gerai išplakti.

Melyniu keksiuk.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Pasiruošiame keksiukų formeles (man išėjo 10 didelių keksiukų).

Jei naudosim ne minkštą kambario temperatūros sviestą, jį iš anksto ištirpiname ir ataušiname.

Viename (didesniame) dubenyje sumaišome sausus produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną. Kitame dubenyje išplakame kiaušinį, supilame jogurtą (naudojau grietinę, kad keksiukai iškepę būtų aksominio švelnumo), pieną ir sviestą. Šlapių produktų masę supilame į dubenį su sausais ingredientais ir išmaišome mediniu šaukštu. Nepermaišome.

Galiausiai į tešlą atsargiai įmaišome nuplautas ir nusausintas mėlynes. Gautą masę sukrečiame į paruoštas formeles ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame 20-25 minutes. Prie puodelio saldintos kavos – pasaka… Skanaus :)

Melyniniai keksiukai

Šaltinis: Sweetie’s Home 

Print Friendly, PDF & Email