Tinklaraštininkų dienos renginys
Praėjusį penktadienį, birželio 14 d., maisto tinklaraštininkai susirinko paminėt tarptautinės tinklaraštininkų dienos, į kurią sukvietė žurnalas Virtuvė. Nuo… Iki… ir Electrolux. Renginys tradicinis, vyko jau ketvirtą kartą ir dalyvių susirinko tikrai nemažai. Sugužėjome į jaukią Dailės akademijos Maisto ir dizaino laboratoriją, kur gaminome, o patiekalus gražiai pateikti (ir gaminti) padėjo Dailės akademijos studentės.
Renginio tema buvo tikrai įdomi – Šiuolaikinė lietuviška virtuvė: nauji deriniai ir formos. Užsirišome prijuostes ir ėmėmės gaminti net 6 patiekalus. Tiesa, ne kiekvienas atskirai, o komandomis, kurioms vadovavo išrinktų patiekalų autorės.
Užkandžiams buvo Morkų suktinukai su varške ir krienais. Autorė – Vita iš Voras tinkle.
Raudona mišrainė kitaip pagal Astą iš Villa Alps.
Atvėsinta keptų paprikų ir pomidorų sriuba su cinamonu ir skrebučiais – Sandros iš Little World receptas.
Pagrindiniai patiekalai: Varškės kukuliukai su vištiena česnakiniame mėtų ir petražolių padaže – Jolitos iš Surfing the World Cuisine patiekalas.
Ir Kiaulienos nugarinės bokšteliai su karamelizuotais burokėliais ir morkomis bei bulvių koše su aguonomis, patiekalo autorė – Viktorija iš Receptų medis.
Na o gyvenimo pasaldinimui gaminome dar vieną Astos iš Villa Alps pasiūlytą patiekalą – Šakočio, varškės ir braškių desertą.
Pagaminti patiekalai buvo įamžinti gausiai spragsint fotoaparatams ir ilgai nelaukiant degustuoti. Geriausiu metų tinklaraščiu paskelbtas Neringos blogas.
Dėkui organizatoriams už puikią šventę, už labai gražias nuotraukas ačiū Skirmantei (1 ir 7 foto), ir Jurgai (2-6 foto), o visiems dalyvavusiems – už gerą nuotaiką, smagų šurmulį ir skonių kupiną vakarą.