Bananų duona su šokoladu ir riešutais

Bananu-sokolado duonele.

Dar vienas gero kepinio su bananais atradimas. Užpernai malonus netikėtumas buvo Neriebi bananų duona  be jokių riebalų. O šiam keksui arba bananų duonai reikia šiek tiek sviesto, tačiau iškepus riebumo nesijaučia. Kepinys labai gerai iškyla, būna minkštas, drėgnas. Jei ne šokoladas, būtų nelabai saldu, ir tie ne kiekviename kąsnely randami juodojo šokolado gabaliukai su bananais itin dera. Kepiau jau n kartų, su riešutais ir be jų – skanu abiem būdais. O koks šildantis, svaiginantis bananų ir šokolado aromatas sklinda iš virtuvės… Puiki bananų duonelė!

Bananų duonai su šokoladu ir riešutais reikės:

  • 2 stiklinių* miltų
  • 2/3 stiklinės* cukraus
  • 3/4 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • saujos lazdynų riešutų (graikinių)
  • 70 g šokolado
  • 3 didelių prinokusių bananų
  • 1/4 stiklinės* natūralaus jogurto (kefyro, riaženkos)
  • 2 kiaušinių
  • 6 v.š. (85 g) tirpinto sviesto
  • 1 a.š. vanilės esencijos

* – viena stiklinė ≈ 240 ml

Bananu-sokolado duon

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Pailgos kekso formos (naudojau 24×12 cm) vidų ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, sodą, druską, iš anksto paskrudintus ir sukapotus riešutus bei smulkintą šokoladą. Kitame dubenyje išmaišome sutrintus (galima paprasčiausiai šakute sutrinti) bananus, jogurtą, kiaušinius, ištirpintą ir ataušintą sviestą bei vanilės esenciją.

Sumaišome abiejų dubenų turinį, tačiau maišydami nepersistengiame, antraip keksas nebus toks purus.

Gautą tešlą sukrečiame į paruoštą formą, padailiname paviršių ir šauname kepti įkaitinton orkaitėn. Kepame mažaug valandą, kol į kepinio vidurį įsmegtas medinis iešmelis ištraukus bus sausas. Iškepusį keksą atvėsiname ant grotelių. Patiekiame šiltą arba visiškai atvėsusį. Skanaus :)

Bananu-sokolad. duonele

Šaltinis: Светопись будней


Print Friendly, PDF & Email