Kalakutienos maltinukai su kaparėliais ir saldžiųjų bulvių koše

Kalakutienos maltinukai su kapareliais

Greitiems ir  skaniems pietums šį kartą – kepti kalakutienos maltinukai su kaparėliais, saldžiųjų bulvių košė ir keptos marinuotos paprikos. Galimas ir antras, kiek lengvesnis šio patiekalo variantas – tie patys trumpiau kepti maltinukai, tik baigti virti garuose su saldžiųjų bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.

Kalakutienos maltinukams su kaparėliais reikės:

  • 300 g maltos kalakutienos
  • 1/2 a.š. druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 2 a.š. kaparėlių
  • 1 kiaušinio
  • šlakelio šalto vandens
  • 2-3 v.š. manų kruopų
  • aliejaus kepimui

Saldžiųjų bulvių košei reikės:

  • 2 saldžiųjų bulvių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 v.š. sviesto

 Į dubenį sudedame maltą kalakutieną, pasūdome, pagardiname pipirais, sukrečiame smulkiai sukapotus/sutrintus kaparėlius, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome. Įpilame šlakelį šalto vandens, įberiame 2-3 v.š. manų kruopų ir labai gerai išminkome. Paliekame pusvalandį pastovėti.

Iš paruoštos masės formuojame norimo dydžio maltinukus ir iš abiejų pusių iškepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Jei norime lengvesnio patiekalo varianto, maltinukus kepame trumpiau ir baigiame virti garuose (į puodą su trupučiu vandens įstačius specialų sietą/garintuvą su skylutėmis).

Prie šių maltinukų labai tinka itin lengvai paruošiama saldžiųjų bulvių košė. Bulves verdame pasūdytame vandenyje, kol gerokai suminkštės, nukošiame (galima palikti šiek tiek vandens), įdedame sviesto ir sugrūdame purią košę. Patiekiame su turimomis daržovėmis ar salotmis. Skanaus :)

 Kalakutienos maltinukai su. kapareliais