Bruknių sklindžiai

Brukniu sklindziai

Labai mėgstu blynus. Visokių pavidalų, su įdaru ir be, saldžius ir pikantiškus, miltinius ir daržovinius. Gana retai vadovaujuosi kokiais nors šaltiniais (nebent sužavėtų įdomesnis, dar nežinomas receptas ar gamybos būdas) ir dažniausiai kepu pagal savo receptūrą ir praktiškai patikrintus blynus. Ne išimtis ir šitie slindžiai: stori, labai minkšti ir purūs, gausiai bruknėmis paskaninti, todėl tikrai ne per saldūs, o gaivūs. Vietoj bruknių čia tinka ir spanguolės. Kas vertina bruknių rūgštelę, tiems labai patiks, na o cukraus kiekį visada galima pagal skonį paderint.

Ir dar keli pasiūlymai Užgavėnėms:

Šokoladiniai blynai ♦ Avižiniai blynai su obuoliais ♦ Bulviniai blynai ♦ Sklindžiai su rikota ♦  Lietuviški lietiniai blynai.

 

Bruknių sklindžiams reikės:

  • 2 kiaušinių (L dydžio)
  • 3 v.š. cukraus
  • 200 g grūdėtosios varškės *
  • 1 stiklinės miltų **
  • 1/2 a.š. maistinės sodos
  • 1 stiklinės bruknių

* – naudoju „Pieno žvaigždžių” grūdėtąją varškę; 

** – 1 stiklinė ≈ 250 ml .

Kiaušinius išplakame su cukrumi, sukrečiame grūdėtąją varškę, išmaišome.

Miltus išsijojame su soda ir supilame į kiaušinių-varškės masę. Viską gerai išmaišome.

Suberiame švarias, nusausintas bruknes ir atsargiai įmaišome į tirštą tešlą.

Į keptuvėje gerai įkaitintą aliejų (verčiau naudot neintensyvaus skonio) dedame po kupiną šaukštą tešlos ir kepame sklindžius, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus. Patarimas: tarp sklindžių reiktų palikti nemažus tarpus, mat kepdami jie gerokai „paauga”.

Bruknių sklindžius patiekiame su medumi, jogurtu, grietine ar tiesiog taip, lyg pyragaičius su uogomis, užsigeriant mėgiama kava/ arbata. Skanaus :)

Brukniu. sklindziai

 

Print Friendly, PDF & Email