Sklindžiai su rikota

Sklindziai.su rikota_

Artėja Užgavėnės, taigi pats metas rūpintis blyniniu valgiaraščiu :) Šįkart pasiūlysiu nekasdienius, ypatingesnius blynus. Ypač purūs, subtilaus skonio, tirpstantys burnoje sklindžiai su ricotta sūriu pagal virtuvės šefą iš Australijos Bill Granger. Receptūroje tik vieną ingredientą, t.y. pieną, pakeičiau grietine. Kai norisi ypatingų, šventinių blynų, visada prisimenu šiuos. Labai rekomenduoju.

Puikiesiems sklindžiams su rikota reikės:

    • 250 g ricotta (arba gerai pertrintos varškės)
    • 150 ml pieno (grietinės)
    • 4 kiaušinių
    • 2-3 v.š. cukraus
    • 200 g miltų
    • 1 a.š. kepimo miltelių
    • žiupsnelio druskos
    • ≈ 50 g aliejaus kepimui

Viename dubenyje gerai išmaišome rikotą (arba kelis kartus labai gerai pertrintą riebesnę varškę), pieną (naudojau grietinę) ir kiaušinių trynius. Kitame dubenyje sumaišome sijotus miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir supilame į varškės-trynių masę. Išmaišome tirštą tešlą.

Atskirai su žiupsneliu druskos šiek tiek suplakame kiaušinių baltymus. Po truputį pilame cukrų ir išplakame iki standžių putų. Iš pradžių į tirštąją tešlą įdedame 3 v.š. išplaktų baltymų, išmaišome. Paskui supilame visas likusias baltymų putas ir atsargiai išmaišome. Tešla išeina puri.

Sklindziai su_rikota

Įkaitintą keptuvę patepame aliejumi ir leidžiame po šaukštą tešlos. Kaitra turėtų būt vidutinė ar truputį mažesnė.  Kepame, kol iš abiejų pusių gražiai iškeps. Patiekiame su šviežiomis uogomis, jogurtu, medumi, grietine, uogiene arba sirupu. Skanaus :)

Šaltinis: Вкусное искусство