Obuolių pyragas su šokoladu
Toliau realizuojame išsilaikiusį obuolių derlių ir kepame pyragą. Ne šiaip obuolinį, o praturtintą šokoladu ir riešutais. Pyragas nustebino, mat išėjo gardesnis nei buvo galima tikėtis. Iš esmės tai yra keksas, tačiau keptas ne kekso formoje, todėl tegu bus tituluojamas pyragu :) O pyragas šis iškepa drėgnas (iš pažiūros lyg ir nepasakytum…), kvapnus ir labai gardus. Paprastumas ir gėris viename. Ingredientų kiekius mažumėlę pritaikiau savo skoniui ir kepiau 21 cm skersmens formoje.
Obuolių pyragui su šokoladu reikės:
-
300 g miltų
- 200 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 2 a.š. malto cinamono
- 50 g šokolado
- 150 g aliejaus (neutralaus skonio)
- saujos kepintų lazdyno riešutų
- 4-5 obuolių
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Apskritos atsegamais kraštais kepimo formos vidų ištepame sviestu ir pabarstome miltais.
Dubenyje sumaišome sausus produktus (miltus išsijojame), sudedame riešutus ir smulkintą šokoladą (naudojau juodąjį šokoladą su lazdyno riešutais, todėl riešutų papildomai neprireikė). Sudedame nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius. Supilame išplaktus kiaušinius ir aliejų (naudojau vynuogių kauliukų). Viską išmaišome.
Gautą tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame maždaug 50 minučių arba ilgiau (maniškėje orkaitėje kepė apie valandą), kol vidun įsmeigtas medinis krapštukas nebesivels tešla. Kepant 26 cm skersmens formoje, kepimo laikas būtų ≈ 30-40 minučių.
Iškepusį pyragą šiek tiek ataušiname formoje, paskui išimame ir visiškai atvėsiname ant grotelių. Išsiverdame mėgiamos arbatos/kavos ir gardžiuojamės. Šis pyragas gerai laikosi keletą dienų, nesudžiūsta. Skanaus :)
Adaptuota pagal Eva Toneva
Labas, Dalia. Vakar iškepiau šį pyragą, nes užderėjo obuolių. Nedėjau tik riešutų, nes sūnus nemėgsta. Visi labai gyrė pyragą ir kartojo po kelis kartus. Iš didelio pyrago liko mažas gabaliukas. Rytoj jau jo nebus. Tikras pyrago įvertinimas. Ačiū už receptą!
Lina, nėra už ką! Kaip smagu žinoti, kad patinka pyragas ir kuria gerą nuotaiką :) Ir ačiū už malonų komentarą :)
Liuks receptas, ačiū! Tik netiesa, kad pyragas gerai laikosi keletą dienų – kadangi jis toks skanus, tai jo paprastai nelieka ta pacia diena :-)
Egidijau, į sveikatą! Ir dėkui už geros nuotaikos komentarą :)
Kepiau, tik pagal receptą sekdama visai pamiršau cinamoną…. Tikiu, kad su juo dar skaniau! Skanus keksas, kokį aš ir mėgstu, būtinai kartosiu, kad paragaučiau ir su cinamonu!:)))
Aha, cinamonas su obuoliais gražiai draugauja ir aš vieną be kito juos sunkiai įsivaizduoju :) Labai nudžiugau, kad išbandei šitą pyragėlį, jis tikrai to vertas. Aš kepiau keletą kartų, vieną sykį įbėriau dar malto imbiero ir galiu pasakyt, kad mano skoniui buvo per intensyvu, nuo šiol vien cinamonu gardinu.