Cinamoniniai biscotti su riešutais

Cinamoniniai biskociai

Kvapnūs ir maistingi džiūvėsiniai sausainiai su riešutais. Naudojau lazdyno ir migdolus, bet ne prasčiau bus įdėjus tik vienos rūšies riešutų. Ne per saldūs, o pagal poreikį cukraus kiekį visada galima koreguoti. Geras, ilgai išsilaikantis gardėsis be riebalų.

Ankstesni biskočių variantai: Biscotti su migdolais, abrikosais ir kriaušėmis ir anyžių mėgėjams – Biscotti su anyžiais ir pistacijomis.

Cinamoniniams biskočiams reikės:

  • 100 g riešutų
  • 180 g miltų
  • 130 g cukraus
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 2 kiaušinių
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a.š. migdolų ekstrakto (nebūtina)
  • 1 kiaušinio baltymo + cukraus ir cinamono užbarstymui

Orkaitę įkaitiname iki 160 °C. Didelėje plokščioje kepimo skardoje patiesiame kepimo popieriaus lapą.

Riešutus suberiame į kepimo skardą ir pakepiname apie 10 min. ar šiek tiek ilgiau, kol apskrus, luobelės suplyšinės. Išėmę iš orkaitės riešutus nulupame. Galima juos truputį pasmulkinti, bet nebūtina.

Dubenyje sumaišome visus sausus produktus ir sudedame riešutus. Supilame su migdolų ekstraktu išplaktus kiaušinius ir suminkome lipnią tešlą. Ant paruoštos kepimo skardos pabarstome miltų, sudedame tešlą ir suformuojame pailgą kepaliuką. Padailiname paviršių ir šonus. Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame maždaug 30 minučių, kol paviršius sutvirtės.

Išimame iš orkaitės, aptepame kiaušinio baltymu, užberiame šiek tiek cukraus ir cinamono. Vėl dedame orkaitėn ir kepame dar 10 minučių. Išėmę kepaliuką truputį ataušiname ir supjaustome maždaug 1 – 1,5 cm storio riekėmis, suguldome jas šonu ant skardos ir kepame po 7 minutes iš vienos, po to – iš kitos pusės. Skanaus :)

 

 

Print Friendly, PDF & Email