Daržovių kugelis
Daržovių apkepai geri tuo, kad galima nuolat paįvairinti tą patį patiekalą renkantis vis kitokias daržoves ar koreguojant jų kiekį. Be to juos nesunku paruošti. Vienas tokių apkepų – šis įvairių daržovių kugelis. Produktai naudojami paprasti, pagaminama nesudėtingai, o skonis – labai gardus. Žinoma, jei norisi mėsos, niekas nesutrukdys ir jos įdėti…
Daržovių kugeliui reikės:
-
2 nemažų bulvių
- 2 morkų
- 1 cukinijos (baklažano arba dalies kopūsto)
- 1 nemažo svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 3 kiaušinių
- 3 v.š. maltų džiūvėsėlių
- 4 v.š. aliejaus
- pundelio šviežių petražolių
- žiupsnelio džiovintų bazilikų
- druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
Bulves, morkas, svogūną, česnakus, cukiniją (baklažaną) nuplauname, nulupame. Česnakus supjaustome, o kitas daržoves sutarkuojame trintuve.
Apskritą kepimo indą ištepame aliejumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
Susmulkintas daržoves sumaišome su maltais džiūvėsėliais, kiaušiniais, supjaustytomis šviežiomis petražolėmis, bazilikais, pasūdome, įberiame šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Viską labai gerai išmaišome ir sukrečiame į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus apšlakstome likusiu aliejumi ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Patiekiame su grietine arba jogurtu. Skanaus :)
Šaltinis: žurnalas «Вкусно и полезно» 2012 m., lapkritis
Sveiki, o kokia trintuve tarkuojate, visai smulkia ar burokine?
Irena, dažniausiai tarkuoju tokiu tarpiniu variantu tarp burokinės ir smulkios, jei įsivaizduojat apie ką kalbu. Su visai smulkia daržovių spalvų nesimatytų, o ir šį tą pakramtyt norisi.
Aš sutarkavau burokine, tai man jis toks labai birus gavosi, bet šiaip labai skanu, kitą kartą smulkiau reikės patarkuoti, dėkui :)
Oho, kaip greit :) Į sveikatą, smagu, kad patiko. Kitą kartą bandykit smulkiau tarkuot ir ištraukto iš orkaitės tuoj pat nepjaukit, pastovėjęs keletą minučių tvirtesnis.
Kai rašiau jis jau buvo iškepęs ir suvalgytas, bet norėjau pasitikslinti dėl tarkavimo :D
Labai kelia apetitą. Nuotraukos- „skanios“! Tikrai pabandysiu, iš pirmo žvilgsnio sveikiau nei paprastas kugelis, o gal ir vyrai neišbrokuos…:)
Ačiū, Lina, išbandyti verta. Įprastą kugelį nelabai mėgstu, o jei darau, tai visada papildomai morkų įtarkuoju :) Bet šitas patiko – ne toks sunkus, neriebus ir skonis įdomesnis.