Tortas su obuolių kremu

Tortas su obuoliu krem

Jau ne vieną kartą gamintas ir, kaip visada, neatsivalgomas, gaivus tortas su obuolių kremu. Gal dėl meilės obuoliams, gal dėl to, kad tie obuoliai visad būna savo sode užauginti – mums šis tortas labai gardus. Neperkrautas keleriopais skoniais nei riebiais įdarais, ypač gaivus, gausiai drėgnas, tiesiog tirpstantis burnoje ir akyse tortas. Tokie neįmantrūs produktai, o rezultatas – nuostabus.

Gardžiajam 21-22 cm skersmens tortui reikės:

Biskvitiniams papločiams:

  • 200 g sviesto ar margarino
  • 200 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 100 g krakmolo
  • 100 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Obuolių kremui:

  • 750 g obuolių *
  • 50 g cukraus
  • 250 g riebios grietinėlės
  • ½ a. š. malto cinamono
  • 1 citrinos sulčių **

* – obuolių naudoju visada daugiau, maždaug kilogramą;

** – sulčių pilama paragavus kremą, pagal skonį.

Tortas su obuoliu krem.

Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišome. Suberiame su krakmolu ir kepimo milteliais sumaišytus miltus, atsargiai išmaišome.

Ant kepimo popieriaus lapų nubrėžiame penkis 21-22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo lygiu sluoksniu paskleidžiame 1/5 tešlos. Kepame iki 200° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 9 – 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimame kepimo popierių.

Kremui obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis. Skilteles sudedame į puodą, užpilame trupučiu vandens, suberiame cukrų ir verdame, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutriname obuolių tyrę. Tuomet ją atsargiai dar pakaitiname, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušiname.

Grietinėlę išplakame ir įmaišome į obuolių tyrę. Kremą pagardiname cinamonu ir, jei obuoliai buvo pakankamai saldūs, įpilame citrinos sulčių pagal skonį.

Biskvitus pertepame obuoliniu kremu ir sudedame vieną ant kito. Tortą lengvai paslegiame (niekad neslėgiau, tik sluoksniuojant papločius vos vos spusteliu) ir kelias valandas (arba per naktį) palaikome šaldytuve. Padailiname kraštus, viršų pabarstome cukraus pudra arba puošiame savo nuožiūra. Skanaus :)

Tort su obuoliu kremu

Šaltinis: Sonatinos receptai