Keptos ir marinuotos paprikos
Kas nemėgsta žalių paprikų, tokios keptos ir marinuotos, greičiausiai, patiks, nes skonis maloniai pasikeičia. Tai puikus garnyras, užkandis prie įvairios mėsos patiekalų, tinkamos pagerinti salotas, pagardinti humuso tyrę, įvynioti su kokiu nors pikantiško sūrio gabaliuku kaip suktinuką ar tiesiog uždėti ant šiek tiek paskrudintos duonos riekutės. Marinato prieskonius galima priderinti savo skoniui. Patiekalas paprastas, bet geras, kas ragavo – žino ;) Taigi itališka keptų ir su česnakais bei raudonėliais marinuotų paprikų versija.
2-4 asmenims reikės:
-
2 didelių raudonų (geltonų) paprikų
-
4 v.š. alyvuogių aliejaus
-
2 skiltelių česnako
-
keleto šviežių (džiovintų) raudonėlių ar bazilikų lapelių
-
maltų aitriųjų pipirų (arba rūkytų paprikų miltelių) pagal skonį
-
druskos pagal skonį
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Plokščią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi arba folija ir sudedame nuplautas ir nusausintas paprikas. Kepame pusvalandį, kas 10 minučių vis apverčiant kitą paprikos šoną. Paprikų odelės turi apskrusti ir suvysti, tuomet lengvai nusilups. Iškepusias paprikas po vieną atskirai suvyniojame į popierių arba laikraštį ir paliekame ataušti.
Tuo tarpu pasiruošiame marinatą. Sumaišome aliejų, nuluptas ir smulkintas česnakų skilteles, raudonėlių ar bazilikų lapelius ir maltus pipirus.
Ataušintas paprikas išvyniojame, nulupame odeles, išdarinėjame ir supjaustome pailgomis juostelėmis. Sudedame į dubenėlį, užpilame marinatą, pasūdome pagal skonį. Uždengiame ir palaikome kambario temperatūroje bent porą valandų. Kartkartėmis pamaišome. Jei norime palaikyt ilgiau, dedame į šaldytuvą nakčiai, o prieš valgant išimame, kad pusvalandį pastovėtų kambario temperatūroje. Skanaus :)
Šaltinis: Un Déjeuner de Soleil