Spanguolių padažas
Pikantiškas spanguolių padažas-pagardas prie mėsos patiekalų, ypač tinka su paukštiena. Receptūra sudėliota pagal savo skonį iš žurnalų ir internete matytų idėjų. Mėgstantiems nepakartojamą spanguolių rūgštelę…
Spanguolių padažui reikės:
-
350 g spanguolių
-
150 ml vandens
-
200 g cukraus
-
2 a.š. šviežio tarkuoto imbiero
-
4 gvazdikelių
-
1 žaliosios citrinos sulčių
-
žiupsnio juodųjų pipirų
Spanguoles užviriname su vandeniu, cukrumi, gvazdikėliais. Toliau kaitiname ant nedidelės ugnies maždaug 10 min. arba, kol ims tirštėti. Sudedame tarkuotą imbierą, supilame citrinos sultis, įberiame šviežiai grūstų juodųjų pipirų, gerai viską išmaišome ir dar keletą minučių pakaitiname. Išvirtą padažą šiek tiek ataušiname, supilame į sterilizuotus stiklainiukus ir sandariai užsukame. Prieš patiekiant padažą galima pašildyti. Skanaus :)