Žuvis porų ir pomidorų padaže

Greit ir lengvai paruošiamas žuvies patiekalas. Gerumas – paprastume, nes produktų nedaug, jie neįmantrūs, o skonis tikrai puikus. Ačiū Ritai už amerikietišką dovaną – puikiuosius raudonėlius!

2-3 porcijoms reikės:

  • 2 žuvies filė gabalėlių (pvz., jūros lydekos)
  • 1 nemažo poro (baltosios dalies)
  • saujos vyšninių (arba 2-3 didesnių) pomidorų
  • 150 ml grietinėlės
  • po pusę šaukštelio druskos ir cukraus *
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • žiupsnelio džiovintų raudonėlių (arba čiobrelių)
  • 2 v.š. aliejaus

* – visad reikia paragauti ir pakoreguoti kiekį, kad skonis būtų saldžiarūgštis

Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir apkepiname pusžiedžiais pjaustytą baltąją poro dalį. Į keptuvę sudedame kepti gabaliukais pjaustytą žuvies filė.

Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau (didelius supjaustome skiltelėmis) ir sukrečiame į keptuvę. Įberiame druskos ir cukraus, pagardiname šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Atsargiai pamaišome. Supilame grietinėlę (vietoj jos galima įpilti 100 ml obuolių sulčių ir įdėti porą šaukštų grietinės), įberiame džiovintų raudonėlių (galima naudoti 2-3 šviežių čiobrelių šakeles), uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname, kol žuvis pasidarys trapi, o padažo sumažės. Kartkartėmis keptuvės turinį pamaišome.

Patiekiame gilesniuose dubenėliuose. Prie šio patiekalo ypač tinka baltojo vyno taurė arba nestipraus alaus bokalas. Skanaus :)