Šokoladiniai keksiukai su riaženka

Kvapnūs ir sodraus skonio keksiukai su rusvos spalvos raugintu pieno gėrimu riaženka. Naudojant tamsios karčiosios kakavos miltelius, keksiukai išeina nelabai saldūs. Galima įdėti šviežių/šaldytų uogų pagal skonį, jei norisi, jos suteiks gaivumo, rūgštelės.

12 šokoladinių keksiukų su riaženka reikės:

  • 200 g minkšto sviesto (kambario temperatūros)
  • 80 g cukraus *
  • 180 ml riaženkos
  • 3 kiaušinių
  • 250 g miltų
  • 3-5 v.š. tamsios kakavos miltelių
  • 12 g (2 a.š.) kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

* – kas mėgsta saldžiau, siūlau berti daugiau cukraus

Dubenyje išplakame kiaušinius su minkštu sviestu ir cukrumi. Supilame riaženką ir dar paplakame.

Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, kakavos milteliais ir vaniliniu cukrumi. Tada suberiame į dubenį su šlapiais produktais ir užmaišome tešlą. Ji bus tirštoka. Galima į tešlą įmaišyti saują uogų, jei norisi.

Tešlą sukrečiame į paruoštas keksiukų formeles. Pašauname į 180 °C karščio orkaitę ir kepame 20-25 minutes (mediniu krapštuku patikriname, ar iškepę). Skanaus :)

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2012 m., Nr. 10