Šokoladiniai keksiukai su riaženka
Kvapnūs ir sodraus skonio keksiukai su rusvos spalvos raugintu pieno gėrimu riaženka. Naudojant tamsios karčiosios kakavos miltelius, keksiukai išeina nelabai saldūs. Galima įdėti šviežių/šaldytų uogų pagal skonį, jei norisi, jos suteiks gaivumo, rūgštelės.
12 šokoladinių keksiukų su riaženka reikės:
-
200 g minkšto sviesto (kambario temperatūros)
-
80 g cukraus *
-
180 ml riaženkos
-
3 kiaušinių
-
250 g miltų
-
3-5 v.š. tamsios kakavos miltelių
-
12 g (2 a.š.) kepimo miltelių
-
1 a.š. vanilinio cukraus
* – kas mėgsta saldžiau, siūlau berti daugiau cukraus
Dubenyje išplakame kiaušinius su minkštu sviestu ir cukrumi. Supilame riaženką ir dar paplakame.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, kakavos milteliais ir vaniliniu cukrumi. Tada suberiame į dubenį su šlapiais produktais ir užmaišome tešlą. Ji bus tirštoka. Galima į tešlą įmaišyti saują uogų, jei norisi.
Tešlą sukrečiame į paruoštas keksiukų formeles. Pašauname į 180 °C karščio orkaitę ir kepame 20-25 minutes (mediniu krapštuku patikriname, ar iškepę). Skanaus :)
Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2012 m., Nr. 10
Kokiu uogu Jus dejote i siuos keksiukus? Vysnios tiktu?
Tinka visos rūgštesnės uogos. Dėjau šaldytas spanguoles tuo metu, o vyšnios puikiai dera su kakaviniu biskvitu.
Labai skanus keksiukai. Sviestas visiskai nesijaucia. Aciu uz recepta. Itariu, kad pas onmi plauke svieste del vienos priezasties, jeigu sviestas plakamas buvo persaltas. Tada sviestas nepasiskirsta tesloje, o isplaukia kepant
Ina, į sveikatą. Smagu, kad patiko ir dar viena sviestinė priežastis atrasta :) Keksiukai geri, nes priešingu atveju nebūtų rodomi :)
Toks kiekis sviesto, bent jau mano nuomone – labai per didelis… Mano keksiukai plaukė svieste, skonis vien sviesto, o paskui prireikė nemažai laiko, kol išploviau visą tą sviestą iš skardos, nes per kepimo formeles persigėrė. Žodžiu, reikia didinti tešlos, t.y. visų kitų produktų kiekį, nebent labai megstate sviestą valgyti :)
Na va, labai gaila, Onmi :( Maniškiai keksiukai svieste tikrai neplaukė, o skonį turėjo ryškų kakavos. Įdomu, kiek jos dėjot. Sviestą mėgstu saikingai, tik tiek ir ten, kur reikia :) Geriau tada ne didinti visų kitų produktų kiekį, o sviesto mažiau dėti, nors, mano nuomone, tada keksiukai gali būt per sausi. Ačiū už komentarą ir pasidalinimą.
Keksiuku skonis nuostabus, ir joks sviestas neisplauke, tik reikia ismaisyti gerai viska
Daiva, ačiū už komentarą ir džiaugiuosi, kad keksiukai patiko!
Bandysiu. Riaženka lietuviškai pasukomis vadino:) Turbūt tiktų lietuviškos pasukos?
Riaženka ir pasukos nėra tas pats, bet žymaus skirtumo nesijaustų į tešlą įpylus rūgpienio, pasukų ar kefyro. Sėkmės išbandant!