Svogūnų konfitiūras

Turbūt ne kartą esame valgę uogų, vaisių ar jų žievelių konfitiūrą, o čia – svogūnų konfitiūras. Kam smalsu kažką naujo, įdomesnio paragaut – išmėginkit svogūnų uogienę. Tinka kaip pagardas su mėsa, kepenėlių paštetu, picos ar pyragaičių įdaras. Kiek teko matyt kitas receptūtas, dažnai naudojamas aliejus, o šiame variante apsieita be jo.

Svogūnų konfitiūrui reikės:

  • 750 g svogūnų
  • 200 g rudojo cukraus
  • 50 g tamsiųjų razinų
  • 2 laurų lapų
  • 1/2 stiklinės sauso baltojo vyno
  • 6 cm ilgio šviežio imbiero šaknies
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų žirnelių
  • žiupsnio druskos

Razinas gerai nuplauname, užpilame karštu vandeniu ir pamirkome 30 minučių, kol suminkštės.

Svogūnus supjaustome plonais šiaudeliais ir sukrečiame į didelį puodą nesvylančiu dugnu.

Dubenėlyje sumaišome cukrų, laurų lapus, pipirų žirnelius, druską ir vyną. Imbierą nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Visa tai sudedame į puodą su svogūnais. Taip pat suberiame nusausintas išmirkusias razinas.

Maišydami svogūnienę užverdame, gerokai sumažiname ugnį. Vis pamaišant verdame ant silpnos ugnies maždaug 40 min., arba kol skystis išgaruos. Karštą konfitiūrą sukrečiame į sterilizuotus stiklainius ir užsukame dangtelius. Skanaus :)

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2012 m., Nr. 8

Print Friendly, PDF & Email