Cukinijų uogienė

Cukinija yra tokia nepretenzinga, kukli daržovė, mielai išryškinanti į draugiją jai įperšamų „kaimynų” skonį. Panašiai nutinka ir verdant šią mano mėgstamą cukinijų uogienę su apelsinais, rozmarinais ir citrinų sultimis. Bet čia vien privalumai: savo išvaizda ji primena saulėtą vasaros dieną, yra kvapni, su citrusine rūgštele. Labai gardi.

Cukinijų uogienei reikės:

  • 600 g cukinijų (nuluptų)
  • 350-400 g cukraus
  • 2 apelsinų
  • šviežiai spaustų 1 citrinos sulčių
  • kelių rozmarinų šakelių

Nuluptą ir be sėklų cukiniją supjaustome mažais kubeliais. Apelsiną irgi nulupame, išpjauname tik „mėsytę” be plėvelių ir supjaustome mažais kubeliais.

Cukinijas su apelsinais sukrečiame į puodą storu dugnu, užpilame cukrų ir maišant kaitiname, kol išsiskirs sultys, ištirps cukrus. Užviriname, sumažiname ugnį ir maišant kaitiname, kol cukinijų gabaliukai taps skaidrūs ir uogienė ims tirštėti. Tada supilame šviežiai išspaustas citrinos sultis (sulčių pilame pagal skonį, galima ir daugiau), įmetame nuplautus, smulkiai supjaustytus rozmarinų lapelius ir nuolat maišant dar šiek tiek pakaitiname.

Išvirusią uogienę truputį ataušiname, supilame į iš anksto paruoštus stiklainiukus, sandariai užsukame. Skanaus :)

Print Friendly, PDF & Email