Skumbrės ir Savojos kopūsto salotos
Ekspromtu sugalvotos ir labai patikusios salotos su skumbre, Savojos kopūstu ir kaparėliais. Sotus užkandis pusryčiams, vakarėliui, iškylai, puikus įdaras sumuštiniui, lavašo suktinukui ar tiesiog užtepas ant duonos riekės.
Skumbrės salotoms su Savojos kopūstu reikės:
- 1 karštai rūkytos skumbrės
- pusės Savojos kopūsto (≈ 300 g)
- 1 a.š. kaparėlių
- 1 nedidelio svogūno
- žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 2-3 v.š. grietinės *
- 1-2 v.š. majonezo *
- ryšelis šviežių petražolių
* – grietinės ir majonezo dedame pagal skonį
Rūkytą skumbrę (be odos ir ašakų) suplėšom mažais gabaliukais, Savojos kopūstą, petražolių lapelius ir svogūną smulkiai supjaustome. Kaparėlius sutriname arba labai smulkiai supjaustome. Viską sudedame į dubenį, pagardiname šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, įdedame grietinės (natūralus jogurtas irgi tinka), majonezo pagal skonį ir viską gerai išmaišome. Sutrynus šias salotas, išeitų puikus įdaras lavašo suktinukams arba vieno kąsnio krepšeliams. Gardu su juoda ar balta duona. Skanaus :)