Obuolių pagardas (Chutney)

Rudeninį obuolių derlių realizuojam ne vien obuolių pyraguose, obuolienėse, keksiukuose ar sultyse. Dar verdam obuolių pagardus (arba mišraines, kaip esam iš seniau linkę vadinti). Šįkart – su imbieru ir paprikomis. Puikus dalykėlis prie mėsos!

Obuolių pagardui reikės:

  • 800 g obuolių (rūgštesnių)
  • 2 raudonų paprikų
  • 20 g šviežio imbiero šaknies
  • 50 ml obuolių acto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 5 gvazdikėlių
  • žiupsnelio aitriųjų raudonųjų paprikų miltelių
  • druskos pagal skonį

Nuplautus obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome gabaliukais. Paprikas išvalome, išimame sėklas ir supjaustome tokiais gabaliukais kaip obuolius. Imbierą nulupame ir smulkiai supjaustome.

Į puodą nesvylančiu dugnu suberiame pjaustytus obuolius, paprikas, imbierus. Supilame obuolių actą, suberiame prieskonius, viską išmaišome ir užverdame. Tada ugnį sumažiname ir verdame 30-40 min. Vis pamaišome. Išvirusį pagardą supilame į sterilius stiklainius ir užsukame. Skanaus :)

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2012 m., Nr. 8


Print Friendly, PDF & Email