Obuolių pagardas (Chutney)
Rudeninį obuolių derlių realizuojam ne vien obuolių pyraguose, obuolienėse, keksiukuose ar sultyse. Dar verdam obuolių pagardus (arba mišraines, kaip esam iš seniau linkę vadinti). Šįkart – su imbieru ir paprikomis. Puikus dalykėlis prie mėsos!
Obuolių pagardui reikės:
-
800 g obuolių (rūgštesnių)
-
2 raudonų paprikų
-
20 g šviežio imbiero šaknies
-
50 ml obuolių acto
-
150 g rudojo cukraus
-
5 gvazdikėlių
-
žiupsnelio aitriųjų raudonųjų paprikų miltelių
-
druskos pagal skonį
Nuplautus obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome gabaliukais. Paprikas išvalome, išimame sėklas ir supjaustome tokiais gabaliukais kaip obuolius. Imbierą nulupame ir smulkiai supjaustome.
Į puodą nesvylančiu dugnu suberiame pjaustytus obuolius, paprikas, imbierus. Supilame obuolių actą, suberiame prieskonius, viską išmaišome ir užverdame. Tada ugnį sumažiname ir verdame 30-40 min. Vis pamaišome. Išvirusį pagardą supilame į sterilius stiklainius ir užsukame. Skanaus :)
Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2012 m., Nr. 8