Obuolių ir imbierų keksiukai
Keičiasi gamta, stengiamės derinti ir kepinius. Štai tokie rudeniški keksiukai su obuolių ir imbierų įdaru. Adaptuota pagal Kekso su serbentais receptą, tik šįkart įdarui ėmiau ypač mėgstamą derinį – saldžiarūgščius obuolius, cukruotus imbierus ir, žinoma, cinamoną. Valgiusieji labai gerai įvertino.
Obuolių – imbierų keksiukams reikės:
- 125 g minkšto sviesto
- 130 g cukraus
- 250 g miltų
- 110 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 2 nubrauktų a.š. kepimo miltelių
- poros nemažų obuolių
- 40 g cukruoto imbiero
- cinamono pagal skonį
- cukraus užbarstymui
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Pasiruošiame keksiukų skardą ir popierines formeles.
Minkštą sviestą mediniu šaukštu išsukame su cukrumi. Įmušame po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išsukame (jei su mikseriu – išplakame).
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, išsijojame. Į kiaušinių plakinį suberiame pusę miltų kiekio. Tada supilame pieną, išmaišome ir suberiame likusius miltus. Viską išmaišome. Sudedame nuluptus ir smulkiais gabaliukais supjaustytus obuolius, labai smulkiais kubeliais supjaustytus cukruotus imbierus ir išmaišome.
Į paruoštas formeles sukrečiame tešlą (du trečdalius formelės tūrio), užberiame cinamono pagal skonį ir žiupsnelį cukraus (iškepusių keksiukų viršus bus padengtas cinamonine cukraus kristaliukų plutele). Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame maždaug 35 min. Galima ir anksčiau pradėt tikrinti įsmeigus medinį krapštuką į keksiuko vidurį – ar neapkimba tešla. Ataušinam, užsiplikom mėgiamos žolelių arbatos ir mėgaujamės rudeniška nuotaika… Skanaus :)