Braunis su cukinija (Brownie)

 

brownis-su-cukinija

Šįkart braunis arba lietuviškai šokoladainis išėjo rudeniškas, mat į Smitten Kitchen braunio receptūrą „įtaisiau” šviežią cukiniją. Ingredientų proporcijos mažumėlę koreguotos pagal situaciją, o toliau pateikiu savo naudotus produktų kiekius.

Brauniui su cukinija reikės:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 110 g sviesto + skardai patepti
  • 200 g cukraus *
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 150 g miltų **

* – cukraus dėjau mažiau nei originale, nes šokoladą naudojau ne kartųjį, o pakankamai saldų

** – reikia žiūrėt pagal situaciją sudėjus tarkuotą cukiniją, gal užteks ir mažiau

 

braunis-su-cukinija

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Į kepimo skardą (maniškis kepimo indas buvo 20×20 cm) įtiesiame kepimo popieriaus lapą ir jį patepame sviestu.

Ant garų vonelės dubenyje ištirpiname sviestą su šokoladu. Nukeliam nuo kaitros, kai dar bus likę keli neištirpę gabaliukai ir išmaišom iki vientisos masės (tie likę gabaliukai tikrai ištirpsta maišant įšilusį dubenį). Tada suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius (sunaudojau 3, nes maniškiai buvo nedidukai), po kiekvieno masę išmaišome. Supilame vanilės ekstraktą ir suberiame druską, vėl išmaišome. Sukrečiame smulkiai tarkuotą cukiniją (jei cukinija labai sultinga, šiek tiek nuvarviname sultis). Palaipsniui suberiame miltus (atsargiai, nepadauginame miltų, antraip pyragas bus kietas), viską išmaišome.

Gautą tešlą supilame į paruoštą kepimo indą ir šauname įkaitinton orkaitėn. Braunį kepame maždaug 30 min. ar šiek tiek ilgiau. Jei į kepinio vidurį įsmeigtas ir ištrauktas medinis krapštukas bus neapsivėlęs tešla – braunis iškepęs. Kokį pusvalandį aušiname neišėmę iš kepimo indo, paskui išimame ir visiškai atvėsiname ant grotelių. Atvėsusį pyragą supjaustome nedideliais gabaliukais, galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus :)

braunis-su-cukinija

Adaptuota pagal Smitten Kitchen receptą