Burokėlių ir juodųjų pupelių mišrainė
Paprasta, bet labai skani burokėlių mišrainė. Dažniausiai tokią mišrainę darau su baltosiomis pupelėmis ir svogūnais, o Neringos bloge užmatyti pakeitimai juodosiomis pupelėmis ir porais labai tiko. Pats metas naudoti šviežius burokėlius iš daržo…
Mišrainei reikės:
-
1 didelio burokėlio (virto)
-
100 g juodųjų pupelių
-
1 poro
-
2-3 marinuotų agurkų
-
2 šaukštų natūralaus jogurto arba neriebios grietinės
-
1 šaukšto majonezo
-
1 a.š. krienų
-
šviežiai maltų juodųjų pipirų
-
druskos
Pupeles iš vakaro užmerkiame vandenyje, paskui išverdame.
Virtą burokėlį supjaustome kubeliais. Marinuotus agurkus – taip pat. Pusžiedžiais supjaustome baltąją poro dalį. Suberiame išvirtas ir atvėsusias pupeles. Pagardiname pipirais, pasūdome, įdedame jogurto/grietinės, majonezo, krienų ir viską gerai išmaišome. Skanaus :)
Šaltinis: Neringos blogas